FacebookTwitterLinkedIn

Acționarul majoritar al companiei Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerțului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și compania RMGC, în cadrul căreia este asociat.

Gabriel Resources contestă sechestrul pus pe acțiunile RMGC în contul datoriei de aproximativ 10 milioane de dolari pe care Gabriel Resources o are față de Statul Român, reprezentând daunele acordate statului român în urma câștigării procesului desfășurat la Washington. În procese separate, și RMCG a dat în judecată autoritățile române, reprezentate de mai multe instituții.

Mai multe procese au fost deschise la Tribunalul Alba, având ca reclamanți societatea Gabriel Resources (Jersey) Limited și compania Roșia Montană Gold Corporation. Este vorba despre patru procese, toate înscrise pe rolul Tribunalului Alba în data de 11 aprilie. În două dintre dosare reclamant este Gabriel Resources (Jersey) Limited în calitate de Asociat Majoritar La Roșia Montană Gold Corporation SA, iar în alte două reclamant este societatea Roșia Montană Gold Corporation SA.

Procesele au ca obiect „plângere împotriva rezoluției directorului Oficiului Registrului Comerțului” din județul Alba. În cele două procese intentate de Gabriel Resources, compania dă în judecată Oficiul Registrului Comerțului Alba, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba, dar și compania mamă, RMGC, la care și Statul Român are o parte din acțiuni.

ANAF a transmis o notificare de plată către Gabriel Resources la sfârșitul lunii martie 2024 și a solicitat ORC instituirea sechestrului asigurător pe participația de 80,69% a societății la Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), acțiunile neputând fi vândute sau transferate de către compania minieră.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania