FacebookTwitterLinkedIn

Cristian Filip, Fondator și CEO Tradelink Technology LTD

 

Ce este FutureCoin și ce vă propuneți să realizați prin acest business?

FutureCoin este o criptomonedă în jurul căreia ne propunem să creăm un ecosistem de proiecte prin care să revoluționăm piața de cripto la nivel mondial. Avem în dezvoltare 12 proiecte, printre care: proiectul FuturePad, o platformă prin care proiectele de calitate pot să își execute rundele de finanțare, Coinfiles, o platformă WEB unde pot fi consultate statistici despre orice criptomonedă, ratele de schimb și volumul real din piață. Platforma se va baza pe o tehnologie de tip AI, care verifică în fiecare minut volumul real al fiecărei monede, cu ajutorul unor echipe externe numite market-makeri.

Ne propunem să integrăm și un procesator de plăți în criptomonede pentru magazinele online, să creăm o infrastructură de carduri de debit și ATM-uri, pentru a crește nivelul de absorbție al criptomonedelor în FIAT pentru întreaga lume. Proiectul mai include și o bancă virtuală cu o aplicație fintech, prin care utilizatorii să poată trimite bani oriunde în lume sigur și rapid, dar și posibilitatea de creditare în criptomonede pentru investiții sau nevoi personale.

Tot în cadrul ecosistemului FutureCoin se regăsește și noua tehnologie de tip BLOCKCHAIN pe care o lansăm – TRADELINK. Noua tehnologie este, în medie, de 194 de ori mai rapidă față de restul blockchain-urilor existente pe piață în acest moment și poate ajunge la un maximum de 1.000 de ori. Totodată, va fi si cea mai rentabilă platformă, cu comisioane de tranzacționare care ajung și la 2 cenți/per tranzacție. O nouă inovație va fi introducerea unui nou sistem de validare a tranzacțiilor – POT (Proof of Trade). Însă asta nu e tot, lucrăm la dezvoltarea unui browser de internet descentralizat și a unui sistem de transfer de fișiere bazat pe tehnologia blockchain (TRADELINK).

Deși totul poate suna foarte ambițios, iar volumul de muncă este uriaș, suntem foarte optimiști. Chiar dacă lansarea proiectului s-a produs în urmă cu doar o lună, noi muncim în realitate de peste 1 an la aceste proiecte, în care am pus mult suflet și mult efort.

Care sunt principalele realizări ale companiei dumneavoastră în acest an? Sau care sunt previziunile privind activitatea companiei pe termen mediu?

Cele mai mari realizări sunt faptul că am reușit să finalizăm tehnologia POT (proof of trade) pe Testnet și că lansăm luna aceasta o parte dintre aplicațiile/platformele care stau la baza ecosistemului nostru: Coinfiles, LaunchPad-ul, precum și wallet-ul virtual, în care utilizatorii vor putea să își stocheze în maximă securitate monedele pe care le achiziționează sau le dețin.

Care au fost cei mai importanți trei factori care au marcat evoluția industriei în care activați?

Creșterea pieței cripto la nivel mondial, adoptarea BITCOIN-ului ca monedă oficială a statului El Salvador și ETF-ul de bitcoin disponibil pentru investitorii instituționali, sunt cele mai importante evenimente care au impactat lumea cripto în 2021.

De la cine ați învățat cel mai mult pe parcursul carierei?

Am fost mai degrabă autodidact încă de la 15 ani, când am început să prestez servicii de marketing, ca freelancer. Ulterior, prin ambiție, dedicare și nopți nedormite am ajuns să acumulez experiență în administrarea de capitaluri pe bursă. Mi-am setat mereu targeturi foarte ridicate și muncesc în fiecare zi pentru a fi cât mai aproape de realizarea lor.

Care sunt valorile companiei dumneavoastră?

Spiritul de echipă, în primul rând. Suntem un grup foarte muncitor și dedicat. Prețuim foarte mult și spiritul de comunitate care s-a creat în jurul proiectelor noastre – sunt foarte multe persoane care cred în noi și care au investit în ambițiile noastre. Membrii comunității noastre ne-au susținut proiectele cu peste 3 milioane de dolari în doar o lună de zile. Inovația și fiabilitatea sunt, de asemenea, valori după care ne ghidăm în fiecare proiect pe care îl avem în vedere.

Credeți că pot fi îmbinate pasiunile cu antreprenoriatul/intraprenoriatul sau sunt activităţi independente sau care se exclud reciproc?

Consider, și asta o spun din experiența pe care am acumulat-o până în acest moment, că acolo unde există pasiune, există și ambiție și dedicare, iar rezultatele sunt mult mai mari. Cred că este important să îmbini pasiunile cu antreprenoriatul și să îți dezvolți afacerile pe baza pasiunilor tale. Cum auzim des „flacăra pasiunii nu moare niciodată”, cred cu tărie că atunci când ești ambițios și vrei să îți duci pasiunea la un cu totul alt nivel, devii un „animal” care nu se mai poate opri din setea succesului.