FacebookTwitterLinkedIn

Furnizorul german de componente auto Hella și-a extins suprafața închiriată în ElectroPutere Parc din Craiova cu 1.300 mp, ajungând la un total de 8.000 mp. 

Proiectul este deținut de grupul francez de real estate Catinvest, iar tranzacția aduce gradul de ocupare la 100%.

În centrul de proiectare și dezvoltare al Hella din Craiova, lucrează în jur de 600 de angajați, inclusiv ingineri, programatori și experți în securitate cibernetică și calitate.

„Pe cea mai mare parte a suprafeței de extindere a spațiului de birouri din ElectroPutere Parc se va construi un nou laborator de testare, al treilea din locație. Este urmarea faptului că în portofoliul Hella Technical Center Craiova intră un nou proiect, cu o nouă generație de produse ce va înlocui vechea cutie de siguranțe din mașină cu o soluție complet electronică, folosită la mașinile electrice”, spune Nicolae Neagu, director al Hella Technical Center Craiova. 

Prezentă în România din 2005, Hella a ajuns în prezent la peste 5.000 de angajaţi în cele cinci centre de proiectare și dezvoltare din țară, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare românești, precum componente și sisteme electronice, sunt apoi fabricate în unitățile proprii din țară și din rețeaua globală. 

Printre ceilalți chiriași din ElectroPutere Parc se numără și companii precum Endava, Ubisoft, Continental sau Operative.

Catinvest are planuri de dezvoltare care includ spații de retail, birouri și alte servicii precum spații de coworking sau de tip apart-hotel, cu un buget total de investiții de peste 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani.

„Până la sfârșitul lui 2025, ElectroPutere Parc va avea în jur de 99.000 mp destinaţi activităţii de retail, 25.000 mp vor fi destinaţi birourilor clasa A și un apart-hotel de lux cu 60 de apartamente”, a declarat Bertrand Catteau, CEO al Catinvest Group.

Grupul francez Catinvest, care deține și administrează ElectroPutere Parc, are în portofoliu alte câteva centre comerciale din România – galeriile comerciale Carrefour Orhideea și Cora Pantelimon din București și Carrefour TOM din Constanța – precum și din Europa de Est – Auchan Savoya Park din Budapesta și Tesco Borska Pole din Plzen.