FacebookTwitterLinkedIn

Compania românească Star Storage, furnizor de soluții digitale de afaceri și servicii cloud, a luat recent decizia de a iniția intrarea în procedura de insolvență prin reorganizare. 

“Această decizie strategică a fost luată de conducerea companiei având în vedere obiectivele pe termen lung, precum și angajamentul față de angajați, clienți și parteneri, fiind o decizie influențată în mod semnificativ de perioada excepțională a pandemiei COVID-19, în care compania s-a confruntat cu provocări neașteptate, generând pierderi și costuri excepționale”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Cu toate că a revenit la profitabilitate în 2022 și 2023, efectele din trecut ale pandemiei au continuat să influențeze negativ rezultatele și stabilitatea financiară a companiei, mai spun reprezentanții firmei. 

“Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor. Vrem însă să ne asigurăm angajații și partenerii că nu va exista un impact negativ în ceea ce privește continuitatea operațională, activitățile noastre de zi cu zi nefiind afectate și, mai mult, ne așteptăm ca acestea să fie îmbunătățite”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage și acționarul majoritar al companiei, cu 99,5% din acțiuni.

Star Storage a obținut anul trecut afaceri de 29,4 milioane de lei și un profit net de 3,2 milioane de lei, după ce în 2021 și 2020 înregistra pierderi de 6,5 milioane de lei, respectiv 11,5 milioane de lei, potrivit Termene.ro.