Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Burse |
|

Furnizorul de energie Alive Capital a listat obligațiuni de 10 mil. lei la Bursa de Valori București

Prima emisiune de obligațiuni a furnizorului de energie electrică și de servicii integrate pentru piața de energie electrică, Alive Capital, a început miercuri tranzacționarea pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB).
bvb.jpg

Fondurile atrase în urma plasamentului privat derulat în decembrie 2020 vor fi investite în zona de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Emisiunea are o valoare nominală de 10 milioane lei și cuprinde 100.000 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 lei/obligațiune, cu maturitate de 3 ani și o dobândă de 8% per an, plătibilă semestrial.

Intercapital Invest a asistat derularea plasamentului și admiterea la tranzacționare a obligațiunilor la bursă.

„Ne bucurăm să susținem prin mecanismele de finanțare ale pieței de capital dezvoltarea segmentului de energie regenerabilă, unul important pentru piața de energie per ansamblu. Proiectele de generare a energiei din surse regenerabile, care implică și un necesar mare de capital, sunt parte a obiectivului de neutralitate a emisiilor la nivel mondial. Piața de capital locală demonstrează astăzi, prin această primă emisiune de obligațiuni Alive Capital, că are capacitatea de a susține investițiile în energia verde. Dinamica acestui început de an – opt emisiuni de obligațiuni corporative pe SMT și piața principală, precum și trei emisiuni de titluri de stat și listarea celor șase noi companii – demonstrează deschiderea investitorilor către noi idei de business, precum și volumul resursele de capital existente în piață”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Alive Capital are o experiență de aproape 9 ani în domeniul energiei. De la înființare și până în 2020, compania a derulat activități specifice de „assets management” specifice producătorilor de energie electrică din surse regenerabile. Din 2016, după obținerea licenței de furnizare a energiei electrice emisă de Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Alive Capital participă pe piețele centralizate de energie electrică administrate de Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale din România (OPCOM). Din anul 2019 este licențiată de către ANRE ca furnizor de gaze naturale, iar de la începutul anului 2021 are licență de exploatare comercială pentru o capacitate de producere a energiei electrice din sursă fotovoltaică.

Energia electrică din portofoliul furnizorului Alive Capital aferentă anului 2019, a fost formată din 55,27% din sursă convențională și 44,73% din sursă regenerabilă.

La finalul anului 2020, Alive Capital gestiona 477 MW instalați în capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile distribuite pe întreg teritoriul României (centrale electrice fotovoltaice, eoliene, biomasă și microhidrocentrale electrice), ceea ce reprezintă aproximativ 9,3% din totalul capacității E-RES din România.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 219,6 milioane lei și un profit net de 13,7 milioane lei.

Fondatorul Alive Capital și președinte al Consiliului de Administrație, Giacomo Billi, deține 99,5% din acțiunile societății, diferența de 0,5% fiind deținută de Alive Energy SRL.

„Omenirea a început să conștientizeze faptul că expansiunea economică nu se poate baza decât pe energie regenerabilă, nepoluantă, care să asigure mediul necesar dezvoltării durabile societății noastre. Statele lumii au început să închidă capacitățile de producere a energiei electrice din surse poluante, iar cărbunele este prima sursă redusă drastic în aceast an. Decizia Alive Capital de a investi în acest sector se bazează pe convingerea că în viitorul apropiat, investițiile în noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile vor fi semnificative, iar digitalizarea piețelor de tranzacționare a energiei electrice este deja o realitate. Instrumentele oferite de piața de capital sunt cele care vor conduce la consolidarea poziției noastre în domeniul energie verzi și la susținerea în continuare a rezultatelor economice pozitive, în beneficiul companiei și al investitorilor”, a declarat Giacomo Billi, Fondator și Președinte al Consiliului de Administrație Alive Capital.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii