Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Fulga Dinu, Immofinanz: Mi-a spus cineva acum mult timp că nu te poți numi specialist în real-estate dacă nu ai trecut printr-o criză, iar cea de acum mi se pare similară cu ce am trăit la New York în 2001, după 11 septembrie

Fulga Dinu, Country Manager Operations IMMOFINANZ România, a discutat în cadrul celei de a patra ediții a evenimentului ForbesForward despre provocările apărute pe piața de real-estate și asemănările dintre criza de acum și cea din 11 septembrie 2001, când locuia la New York.
Fulga Dinu - Country Manager Operations IMMOFINANZRomania

Country Manager-ul IMMOFINANZ  a susținut în cadrul emisiunii că în aceste momente compania încearcă să protejeze cât mai mult „casele business-urilor”, clădirile de birouri și mall-uri, astfel încât atunci când va trece starea de urgență totul să funcționeze la fel ca înainte. „Ca măsuri de business, noi încercăm să protejăm cash-ul, mi se pare o măsură foarte importantă în orice criză, am stopat pentru moment orice investiție care nu era absolut  necesară, dar continuăm să le facem pe cele necesare astfel încât să menținem clădirile funcționale în parametri normali și ne mulăm pe măsurile impuse de Guvern, luând caz cu caz fiecare situație a chiriașilor, deoarece unii sunt mai mult afectați alții nu sunt deloc.”

Fulga Dinu a menționat că în această perioadă își amintește momentele prin care a trecut în 2001, când era la New York în timpul atacului din 11 septembrie, povestind că starea de atunci se aseamănă cu panica pe care o vede în jur în aceste zile. „Mi-a spus cineva acum mult timp că nu te poți numi specialist în real-estate dacă nu ai trecut printr-o criză și am avut ocazia să trec prin criza din 2008, dar nu mi se pare similară cu cea de acum. Mi se pare mai degrabă similar cu ce am trăit când eram la New York, unde locuiam în 2001 și am trecut prin momentul 11 septembrie și văd unele aspecte destul de similare, nu neapărat cu acea zi, cât cu ce a început după acel moment. Dacă vă amintiți atacurile cu anthrax, lumea era speriată să iasă din casă. E important să nu intrăm într-o stare de panică și să vedem ce putem face pentru a scoate ce e mai bun din această situație.”

Ea spune că a fost o perioadă plină de emoții și dramatică deoarece a fost cu totul neașteptată și a avut o componentă tragică umană, pe care o are și criza de acum. „Eu sunt o fire extrem de optimistă în general, însă am avut în capul meu simptome, au fost zile în care așa puternic am reușit să-mi induc simptomele încât eram convinsă că am ceva și țin minte că și în 2001 mă așteptam, cum credea toată lumea, că sigur va fi o bombă la metrou. Adică trăiești într-o teroare, o perioadă.  Nu mi-aș fi imaginat că mă pot adapta să ies la cumpărături cu mască și mănuși în două săptămâni, deoarece acum trei săptămâni eram la evenimente cu foarte multă lume. Mi se pare o trecere abruptă la o cu totul altă realitate. Așa a fost și atunci și a durat o perioadă de timp, dar lumea este dornică să își revină la ce era înainte și toți ne întoarcem cu mult optimism și entuziasm la vechile moduri de lucru și operare.”

Country Manager-ul IMMOFINANZ România a afirmat în cadrul emisiunii ForbesForward că deșicash-ul este important, depinde foarte mult de zona în care activezi. „Eu cred că acum nu avem predictibilitate la ceea ce va fi. A fost o perioadă de adaptare rapidă incredibilă, așa o adunare de forțe cum rar am văzut și nu aș fi crezut că este posibilă fără plângeri, fără proteste, iar acest lucru îți dă un sentiment de solidaritate și înțelegi că oamenii sunt acolo unii pentru alții”, a declarat Fulga Dinu.

Privind spre viitor, ea crede că revenirea la normal depinde foarte mult de modul cum va evolua situația medicală. „În ceea ce ne privește, în Austria sunt deja destul de convinși că ei vor reîncepe activitatea în mai, ceea ce a fost îmbucurător, dar eu nu cred că în România se va întâmpla asta și estimarea mea personală, într-un caz fericit, este că ne vom reveni la jumătatea lui iunie. Între timp, noi ne pregătim pentru orice scenariu.”

Întrebată cum ar descrie reacția societății românești într-un singur cuvânt, Fulga Dinu a dorit să le mulțumească cadrelor medicale pentru efortul supraomenesc și de asemenea speră că aceste măsuri ne vor ajuta să fim mai disciplinați, ca națiune, și să respectăm mai mult legile.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii