FacebookTwitterLinkedIn

FREE NOW înlocuiește aplicația Clever, care în luna iunie 2017, a fost achiziționată de compania rezultată din joint venture-ul dintre Daimler and BMW.

Așadar, FREE NOW va continua să funcționeze o perioadă în paralel cu noua aplicație. Șoferii Clever sunt în proces de tranziție la FREE NOW, flota urmând să depășească 90% din cei 15.000 de șoferi ai companiei în București până la finalul acestui an. Aplicația FREE NOW va fi lansată și în alte orașe din România în perioada următoare.

„În aplicația FREE NOW veți găsi taxiuri licențiate și mașini în regim ride-sharing autorizate. Ne vom îndrepta către mai multe servicii de mobilitate, de exemplu trotinete electrice, lansate deja de FREE NOW pe alte piețe. Ne uităm și la alte integrări, vrem să fim o platformă de mobilitate urbană completă. Ne uităm la transportul public, ca fiind următrul pas strategic în dezvoltarea noastră. Trebuie să le oferim pasagerilor toate opțiunile de mobilitate disponibile în trafic în acel moment, fie că este un taxi, o mașină de închiriat, o bicicletă sau o trotinetă electrică sau un autobuz. (…) Investiția în rebranding și în transformarea în FREE NOW ajunge la 3 milioane de euro ”, a spus Andrei Frunză, CEO Clever / FREE NOW.

În prezent, o treime din cursele făcute prin intermeidul aplicației Clever sunt făcute prin servicii ride-sharing.

„Ne-am propus ca anul viitor numărul de curse să crească cu cu 50%. Anul acesta, estimăm că vom finaliza 30 de milioane de curse efectuate prin Clever”, a adăugat Andrei Frunză.

Pentru a călători cu FREE NOW, atât în București, cât și în alte 100 de orașe din Europa, pasagerii trebuie să descarce aplicația din magazinele iOS și Android și să-și creeze un cont. Primii 100.000 de bucureșteni călătoresc gratuit cu FREE NOW, în limita a 20 de lei pentru prima cursă, iar pasagerii care aleg să facă plata prin card au, până pe 15 decembrie, reducere de 50% pentru toate călătoriile.

Avem 15.000 de șoferi activi în București. , mai mul de 90% ne așteptăm să fie activi până l finalul anului.

FREE NOW funcționează pe principiul proximității, criteriul principal de alocare a unei comenzi fiind distanța dintre punctul din care a fost lansată comanda și locația șoferului. Aplicația ține cont însă și de alte elemente, precum ratingul șoferului și preferințele de plată ale clienților.

FREE NOW operează în alte peste 100 de orașe din nouă țări europene: Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria și Suedia.

”România este o piață foarte importantă pentru noi. Clever a avut o creștere impresionantă în ultimii ani, ca de altfel întreaga piață de mobilitate urbană din România, și credem că FREE NOW va continua să crească într-un ritm chiar mai accelerat pe plan local în următorii ani. Misiunea noastră este să aducem soluțiile de mobilitate urbană la îndemâna  oricui, ceea ce, în contextul limitărilor din orașele foarte aglomerate cum este Bucureștiul, înseamnă soluții inovatoare și în continuă dezvoltare, care să ofere pasagerilor cele mai eficiente și convenabile opțiuni de transport”, spune Eckart Diepenhorst, CEO al FREE NOW Europa.

FREE NOW a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi care a stabilit o legătură directă între pasagerii și șoferii de taxi. În iulie 2019, aplicația mytaxi a devenit FREE NOW, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri și peste 100.000 de șoferi, FREE NOW este acum unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilitate urbană din Europa. Din februarie 2019, FREE NOW face parte din joint venture-ul dintre BMW și Daimler, și are astăzi peste 700 de angajați care lucrează în 26 de birouri internaționale, furnizând servicii în peste 100 de orașe europene.

Clever a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite plata curselor atât cash, cât și direct din aplicație, prin card bancar. Compania are peste 70 de angajați și este prezentă în 20 de orașe din țară. În luna iunie 2017, Clever a intrat în grupul FREE NOW (anterior mytaxi), companie rezultată din joint venture-ul dintre Daimler and BMW.