FacebookTwitterLinkedIn

Recent, fondatorii Dedeman au înființat Pavăl Holding, companie cu un capital social de un miliard de euro. Prin intermediul acesteia, fondatorii Dedeman au achiziționat un pachet de acțiuni de 23,16% din producătorul de aluminiu Alro Slatina, în schimbul a circa 496 milioane de lei.

Efectuat la prețul de 3,00 lei/acțiune al plasamentului privat, schimbul s-a ridicat la 495,99 milioane lei (106,44 milioane euro), reprezentând peste 2 treimi din operațiunea de piață prin care companiile Vimetco și Conef, care controlează Alro, au vândut 33,7% din titluri.

Prima încercare de vânzare a unui pachet important al Alro, respectiv de 53,7%, a fost în această vară. Cu toate acestea, nu a fost atins pragul de subscriere, iar oferta nu s-a mai realizat.

La începutul lunii august a acestui an, Dedeman a fost protagonistul celei mai importante tranzacții de real estate din 2018 din România, după ce Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri The Bridge către Dedeman. Proiectul The Bridge cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 metri pătrați.

Dedeman a mai preluat recent o participaţie de peste 50% din producătorul de cărămizi Cemacon din Cluj-Napoca. Tranzacţia a inclus companiile Cemacon SA şi Cemacon Real Estate. Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns să dețină 59% din producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, prin intermediul firmelor PIF Industrial şi Dedeman. Cei doi oameni de afaceri care controlează retailerul de bricolaj Dedeman au devenit activi pe piaţa de capital în urmă cu un an, atunci când, pe lângă achiziţiile din cadrul Cemacon, aceştia au ajuns să deţină două pachete de câte apoximativ 5% în cadrul companiilor energetice Electrica, Transelectrica şi Conpet.