FacebookTwitterLinkedIn

Recent, parlamentul francez a aprobat un proiect de lege prin care se vor impune amenzi mari industriei de fast-fashion. Conform acestuia, amenda va ajunge și la zece euro pentru fiecare articol de îmbrăcăminte, până în anul 2030.

Autoritățile franceze susțin că încasările primite în urma acestor amenzi vor contribui la compensarea daunelor aduse mediului, prin încurajarea producției în ceea ce privește acest sector, scrie RetailDetail.eu.

„În Parlament, proiectul de lege a fost aprobat cu unanimitate de voturi”, susțin oficialii francezi. Potrivit acestora, scopul principal al proiectului de lege este acela de a scădea atractivitatea importurilor de produse fast-fashion ieftine și de calitate îndoielnică.

Proiectul de lege urmează să fie supus votului și în Senatul Franței, iar dacă va primi aprobarea, Franța ar putea introduce o amendă pentru fiecare articol de îmbrăcăminte din industria fast-fashion. În următorii șase ani, amenda se poate majora treptat, ajungând până la zece euro.

„Actul normativ urmărește, totodată, să consolideze industria locală textilă”, recunoaște ministrul tranziției ecologice din Franța, Christophe Béchu.

În plus, dacă va fi aprobat proiectul de lege, va fi interzisă publicitatea la aceste articole, atât pe rețelele sociale, cât și pe canalele tradiționale de comunicare.  

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania