Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Franța: S-a redeschis duminică spațiul din fața catedralei Notre-Dame

După incendiul din 15 aprilie 2019 care a afectat catedrala Notre-Dame, spațiul liber din fața acesteia a fost închis pentru siguranța turiștilor și pentru lucrările de reabilitare.
catedrala notre dame

După incendiul din 15 aprilie 2019, care a afectat catedrala Notre-Dame, spațiul liber din fața acesteia a fost închis, pentru siguranța turiștilor și pentru lucrările de reabilitare. De astazi, acest spațiu și aleea sa (rue du Parvis) sunt redeschise pentru publicul larg.

Într-un comunicat, dioceza din Paris, primăria capitalei și instituția responsabilă pentru renovarea acestui monument turistic au anunțat că zona din preajma catedralei a suferit “o poluare cu plumb care a dus la închiderea imediată a sitului”, conform Agerpres.

Agenția regională pentru sănătate din Ile-de-France și-a oferit vineri avizul pentru redeschiderea celor două locații din preajma catedralei Notre-Dame. Arhiepiscopul Parisului, Michel Aupetit împreună cu primarul capitalei, Anne Hidalgo, și generalul Jean-Loui Georgelin, șeful echipei de restaurare a catedralei, urmează să marcheze astăzi marea deschidere.

Lucrările pe șantierul imens de la Notre-Dame au fost suspendate pe perioadei pandemiei de coronavirus, încă de la jumătatea lunii martie. Lucrătorii își reiau progresiv activitatea, muncind din greu să termine lucrarea până în 2024.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii