Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Francul elvețian aproape de paritate cu euro

Banca Națională a Elveției a cheltuit deja câteva miliarde pentru a reduce creșterea francului elvețian într-o perioadă în care economia nu e înfloritoare.
 aboneaza-te
franc elvetian

Banca Națională a Elveției a cheltuit deja câteva miliarde pentru a reduce creșterea francului elvețian într-o perioadă în care economia nu e înfloritoare. Cu toate acestea, traderii ar putea reuși să împingă această monedă către paritate cu moneda euro.

În timp ce economia mondială e în recesiune și moneda euro riscă să intre într-o nouă criză a datoriilor, francul elevețian a crescut deja cu mai bine de 2% față de euro anul acesta. Statisticile arată că în scurt timp francul elvețian și moneda euro vor ajunge să aibă aceeași valoare pentru prima dată după 2015, conform Bloomberg.

Jane Foley, șefa strategiei de schimb valutar la Rabobank în Londra, vorbește despre francul elvețian și susține: “Există un singur lucru care poate schimba această poveste și acesta ar fi armonie în zona euro. Dar suntem departe de a avea o situație armonioasă.”

Din 2009, banca centrală elvețiană se străduiește să limiteze creșterea francului elvețian, investind peste 440 miliarde de franci (454 miliarde dolari) în piața de schimb valutar. Cu toate acestea, în ultimul deceniu, această monedă a înregistrat o creștere de 30%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii