Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Fostul șef al BVB a rămas pe piața de capital: a înființat, alături de câțiva parteneri, o companie de consultanță privind relațiile cu investitorii, care va activa în Europa Centrală și de Est

Polonezul Ludwik Sobolewski, care, în toamnă, a demisionat de la conducerea Bursei de Valori București, a revenit săptămâna aceasta în business, anunțând că alături de câțiva parteneri a înființat o firmă care oferă servicii privind relațiile cu investitorii pentru companiile listate sau care au asemenea planuri.
founder-ludwik-sobolewski

Data de 30 ianuarie 2018, a doua zi după instalarea oficială a noului director general al BVB, Alin Tănase, și-a lansat oficial operațiunile Cornerstone Communications, o companie de relații cu investitorii din România dedicată furnizării de servicii în domeniul IR, interacțiunii cu acționarii, PR pentru piețele de capital și generarea de parteneriate între companii și investitori.

Cornerstone Communications va furniza companiilor românești deja listate sau care au în scop listarea, servicii de relații cu investitori la standarde internaționale. Prin activitatea lor, fondatorii companiei doresc să contribuie la îmbunătățirea guvernanței corporative, a comunicării, precum și a evaluărilor de piață și de tranzacționare din România. Majoritatea serviciilor și produselor companiei vor fi oferite în premieră în România, cum ar fi Studiile de Percepție a Investitorilor sau Investor Relations Health Checks”, se scrie într-un comunicat de presă al noii companii.

Cornerstone Communications va oferi servicii companiilor și antreprenorilor din România prin intermediul uneia dintre cele șase divizii: Cornerstone Stakeholder Communications, Cornerstone Transactional Communications, Cornerstone Research, Cornerstone Financial PR, Cornerstone Business Development și Cornerstone Digital.

Piața românească a făcut în ultimii ani progrese fără precedent, în ciuda tuturor obstacolelor întâlnite. Aceasta este piața unde lupta pentru promovarea la grupul de piețe emergente trebuie să continue, promovare care va depinde, în mare măsură de progresul în domeniul guvernanței corporative, a transparenței și a relațiilor cu investitorii. Deși Cornerstone Communications este un proiect dedicat întregii regiuni din Europa Centrală și de Est, dar și pentru alte piețe selectate, suntem mândri să anunțăm începutul călătoriei aici, la Bucureșt”, a declarat Ludwik Sobolewski, co-fondator și Partner al Cornerstone Communications.

El s-a aflat la conducerea BVB între august 2013 și octombrie 2017, deși mandatul i-a expirat în august 2017. Acesta a ocupat funcția similară la Varșovia, între 2006 și 2013, de unde a fost demis, iar, între iunie 2014 și iulie 2015, a fost și președintele bordului Poștei Române.

Există o conștientizare în continuă creștere în rândul utilizatorilor pieței de capital cu privire la importanța calității comunicării, a transparenței, a conformității și a guvernanței corporative. Deoarece aceste valori și nevoi au un impact din ce în ce mai mare asupra evaluărilor companiilor, merită să primească o atenție deosebită. Așteptăm cu nerăbdare continuarea activității noastre de îmbunătățire a pieței de capital din România și de stabilire a celor mai înalte standarde și celor mai bune practici, în beneficiul tuturor participanților la piață”, a declarat Zuzanna Kurek, Partener al Cornerstone Communications.

Venită în România, la finalul anului 2013, poloneza Kurek, care are studii de drept, dar s-a specializat în marketing, a lucrat la BVB sub conducerea lui Sobolewski: Investor Relations & Public Specialist Relations, între august 2014 și decembrie 2016, precum și Business Development și Marketing Director, între decembrie 2016 și ianuarie 2018.

Ea și-a anunțat noile intenții încă din momentul în care a plecat de la BVB, când, într-un email din 22 ianuarie, scria:

Sunt foarte încântată să vă anunț că voi rămâne în București, continuând să contribui la dezvoltarea piețelor locale de capital prin colaborarea cu antreprenorii și companiile cotate la bursă, deși sub o altă formă. Mai multe detalii despre noul meu rol și domeniul de activitate vor fi anunțate în curând.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii