Cautare
, Contributor

Internet |
|

Fost unicorn chinez tehnologic ar putea fi vândut acum cu puțin peste 1.000 de dolari

Renrenche a fost unul dintre cei mai căutați unicorni tehnologici din China, susținut de investitori, inclusiv Goldman Sachs Group Inc. și Tencent Holdings Ltd. Acum site-ul auto ar putea fi vândut cu puțin peste 1.000 de dolari.
restituire-taxa-auto

Înființată în 2014, Renrenche este o platformă online auto prin intermediul căreia se fac tranzacții de mașini la mana a doua. Startup-ul cu sediul la Beijing a avut o evaluare de 1,4 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare în urmă cu doar doi ani. Acum însă are un plan de a-și vinde activele majore către 58.com Inc, un alt website chinez care permite utilizatorilor locali să publice informații și să facă publicitate. Tranzacția se situează în jurul valorii de 1290 de dolari și este privată, niciuna dintre părți nedorind să ofere comentarii, relatează Bloomberg.

Acordul ar putea contribui la salvarea platformei de tranzacționare a autovehiculelor, care a întâmpinat probleme de finanțare, mai ales în pandemie.

În 2018, Renrenche a finalizat o rundă de investiții de 300 de milioane de dolari condusă de Goldman Sachs. Dar concurența cu rivali precum Uxin Ltd. și Guazi.com, sprijinită de Softbank Vision Fund – cuplată cu întreruperi ale afacerii în timpul pandemiei Covid-19 – au secat rapid fondurile Renrenche. Unul dintre creditorii săi, Argyle Street Management Ltd., caută un ordin de lichidare într-o instanță din Insulele Cayman, unde este înregistrat Renrenche, pe motiv că nu a putut rambursa datorii de aproximativ 15 milioane de dolari, potrivit un dosar judecătoresc vizualizat de Bloomberg News.

Petiția respectivă poate complica tranzacția cu 58.com. Acordul a fost respins de unii investitori, dar a câștigat sprijinul cheie de la Tencent și Didi în timpul unei reuniuni a acționarilor săptămâna trecută. Totuși, investitorii caută opțiuni pentru a rezolva criza de lichiditate a lui Renrenche.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii