FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management va deschide miercuri, 12 iunie, proiectul Lagoon Park Bucharest, prima plajă urbană artificială dintr-o capitală europeană, în urma unei investiții de 33 de milioane de euro.

“Lagoon Park înseamnă transformarea unei foste platforme industriale abandonate de 40.000 mp într-o oază urbană verde“, a declarat Lucian Azoiței, CEO al Forty Management. 

Proiectul include o lagună turcoaz de 10.000 mp cu o adâncime medie de 2 metri, 11.000 mp de plaje cu nisip alb, 1.150 de șezlonguri și umbrele, 2 restaurante, parcări și alte facilități. 

Întreg proiectul Central District Lagoon City din nordul Bucureștiului va necesita investiții de 120 milioane de euro și prevede construcția a 400 de apartamente care nu vor fi vândute, ci închiriate.

Portofoliul Forty Management include în acest moment opt proiecte mixed-use de tip Lagoon City și 11 proiecte de tip Public Access Lagoon, ce vor fi dezvoltate în alte șase țări – Ungaria, Cehia, Polonia, Italia, Franța și Spania, la care se adaugă trei hoteluri de lux cu un număr total de 702 de camere, Radisson Lagoon și Central District Hotel – Crest Collection la București, alături de hotelul Swisshotel Hotel din cadrul Lagoon City Budapesta.