Cautare
, Contributor

Auto |
|

Ford va investi un miliard de dolari într-o fabrică de automobile electrice 

Producătorul auto Ford va investi un miliard de dolari într-un nou centru de producţie a vehiculelor electrice și își propune ca gama sa de autoturisme să devină complet electrică, până în anul 2030.  
ford romania

Compania se angajează, ca până la jumătatea anului 2026, să fie pregătită să atingă un nivel zero de emisii, iar până în 2030 să producă exclusiv automobile electrice.

Astăzi, Ford face un pas important înainte pentru transformarea sa europeană şi îşi ia angajamentul de a se implica până la capăt în dezvoltarea de vehicule electrice şi în creşterea şi electrificarea gamei sale de vehicule comerciale, lider de piaţă. Ford îşi ia astăzi angajamentul ca până la jumătatea anului 2026, gama sa de autoturisme să fie 100% pregătită să atingă zero emisii, în variantele electrice sau plug-in hybrid, urmând ca până în 2030 să fie complet electrică. În mod similar, întreaga gamă de vehicule comerciale Ford va fi complet electrică sau plug-in hybrid până în 2024”, arată compania.

Prin investiția de un miliard de dolari pentru modernizarea fabricii sale din Koln, Ford se aşteaptă ca două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie reprezentate de vehicule electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Anunţul nostru de astăzi privind transformarea fabricii noastre din Koln, sediul operaţiunilor noastre din Germania de 90 de ani, este una dintre cele mai importante. Acesta arată angajamentul nostru faţă de Europa şi pentru un viitor modern, în care vehiculele electrice se află în centrul strategiei noastre de creştere”, a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii