FacebookTwitterLinkedIn

Ford Motor intenționează să desființeze până la 3.200 de locuri de muncă în Europa și să mute unele activități în Statele Unite, a declarat luni sindicatul german IG Metall, promițând acțiuni care vor perturba activitatea producătorului de automobile de pe întregul continent dacă măsurile vor continua.

Creșterea costurilor pentru materialele bateriilor destinate vehiculelor electrice și încetinirile prognozate în economiile SUA și statelor europene pun presiune pe producătorii de automobile să reducă cheltuielile. Războiul prețurilor vehiculelor electrice lansat de Tesla la începutul acestei luni a intensificat această presiune, au spus analiștii, citați de Reuters.

Compania vrea să elimine până la 2.500 de locuri de muncă în divizia de dezvoltare de produse și până la 700 în roluri administrative, locațiile germane fiind cele mai afectate, susține IG Metall.

Lucrătorii de la fabrica din Köln a producătorului american de automobile, care are aproximativ 14.000 de angajați – inclusiv 3.800 la un centru de dezvoltare din zona Merkenich – au fost informați luni despre planurile privind reducerile de personal.

Purtătorul de cuvânt al Ford din Germania a refuzat să comenteze, referindu-se la o declarație de vineri în care a spus că trecerea la producția de vehicule electrice (EV) necesită schimbări structurale și nu va spune mai multe până când planurile nu vor fi finalizate.