FacebookTwitterLinkedIn

Ford a anunțat joi o nouă investiție de 3,7 miliarde de dolari în SUA, pentru a construi un nou model Mustang și pentru a crește producția de vehicule comerciale, inclusiv de noi modele electrice.

Producătorul auto din Michigan va investi 2 miliarde de dolari în statul său de origine, o investiție care va crea 2.000 de noi locuri de muncă. Fondurile vor fi folosite pentru a crește producția de vehicule comerciale F-150 Lightning la 150.000 de unități pe an. Ford are deja aproximativ 200.000 de precomenzi pentru acest model, a spus compania, iar primele exemple au fost livrate clienților săptămâna trecută, conform CNN.

Banii vor intra, de asemenea, în producția unui nou model Ford Ranger de dimensiuni medii, precum și a unui nou Ford Mustang, deși compania nu are încă planuri detaliate privind o versiune electrică a următorului Mustang. În plus, 35 de milioane de dolari vor fi destinate creării unui nou centru de servicii pentru clienți și de ambalare care va livra direct piese auto clienților.

Ford va cheltui 1,5 miliarde de dolari la uzina sa de asamblare din Ohio pentru a construi un „nou vehicul comercial electric” care va fi introdus în jurul anului 2025. Compania va investi, de asemenea, aproximativ 100 de milioane de dolari într-o fabrică de motoare și o fabrică de transmisii în stat. Investițiile se adaugă celor 11,4 miliarde de dolari anunțate de Ford în septembrie pentru a construi noi fabrici de producție de baterii în Tennessee și Kentucky.