FacebookTwitterLinkedIn

Alin Daniel Iftemi, Managing Director & Co-founder MODEX, a fost speaker în cadrul evenimentului Forbes CEE Forum 2020. Iată cele mai importante declarații ale sale:

Digitalizarea poate însemna adoptarea unei plăți fără cash sau fără card. Am avut discuții cu clienți care ne-au spus: „Noi avem mandat de la CEO ca până la finalul anului să ne digitalizăm“ sau „Vrem să adoptăm tehnologia blockchain sau „Am nevoie să mă digitalizez“.

Dar mai întâi ar trebui să înțelegem ce înseamnă digitalizarea, care e doar un proces tehnic care asigură continuitatea în business. Digitalizarea poate să însemne de la un mecanism de plată până la o tehnologie de promovare a produselor. 

Alin Daniel Iftemi, Managing Director & Co-founder MODEX

Î: Care este elementul esențial care l-ar putea determina pe un manager căruia îi este frică de tehnologie să facă pasul?

Nu cred că managerilor ar trebui să le fie frică în 2020 de schimbare și de adopția digitalizării. Ei ar trebui doar să caute oportunități, ceea e au făcut-o oricum, chiar și cei cu business-uri mai mici. Digitalizarea nu e o chestiune de frică ci de vrut, pentru că la un moment dat, dacă nu vrei tu, te va constrânge piața.

Există probleme cu oamenii care nu știu să respecte standardele companiei, dar și acasă. Spre exemplu, ai mei au o problemă cu telefonul și cu cardurile. Tata își scoate tot salariul din prima zi de pe card. Sunt școli unde nu sunt nici toalete și noi vorbim despre digitalizarea României!

Î: Ce să nu faci în digitalizare?

Când am intrat în work from home nu a existat un plan, dar a fost nevoie de o soluție urgentă. A trebuit să vedem pe pielea noastră până am ajuns la cel mai optim timp de ședințe, etc.

Î: Care a fost lecția pe care ați învățat-o în aceste 6 luni de pandemie?

La nivel profesional mi-am dat seama că, cel puțin în Tech, munca de acasă poate fi eficientă și, de multe ori, chiar e mult mai eficientă. Înainte eram de acord cu acest concept parțial, dar acum sunt sigur 100% că este mult mai bun și productiv pentru toată lumea.

Pe plan personal, mi-am dat seama că în această perioadă că am avut momente când se confunda timpul de activitate cu cel personal. Mi-am dat seama că trebuie să-mi acord mai multă atenție la cum mă organizez.