Brexit-ul a răsturnat ordinea europeană pe care o știam de zeci de ani. În ciuda acestui moment de cotitură în istorie, tinerii talentați de pe continent (inclusiv Marea Britanie) vin cu noi idei de afaceri pentru a „zdruncina” industria financiară.
În urmă cu un an lista Forbes sub 30 Europa se lansa într-o lume plină de incertitudini. Ceva numit „noul coronavirus” tocmai începea să se răspândească pe tot continentul, dar mulți au presupus că va dispărea relativ repede. În mod cert acest lucru nu s-a intâmplat, iar astăzi lumea este radical schimbată. Ceea ce nu s-a schimbat este speranța tinerilor, care sunt încrezători în viitorul post-pandemie.
84% din tinerii de pe lista din acest an sunt optimiști cu privire la economia globală
Acest lucru este posibil pentru că, în calitate de primă generație digitală, acești tineri au fost cel mai bine pregătiți să își reinventeze business-ul pe măsură ce lumea s-a mutat în online.
Lista din acest an include 300 de tineri vizionari din 10 industrii, care activează în 34 de țări din Europa (plus cei care au imigrat din 10 țări non-europene). Multe fețe s-ar putea să vă fie deja familiare – precum cea a actriței britanice Emma Corrin, în vârstă de 25 de ani, care a surprins imaginația spectatorilor prin interpretarea prințesei Diana în al patrulea sezon al serialului The Crown (rol care i-a adus un Glob de Aur la categoria „Cea mai bună actriță”). De asemenea, în sectiunea Social Impact a listei din 30 sub 30 Europa 2021 îl regăsim și pe românul Mihai Toader-Pasti, alumni 30 sub 30 Forbes România.
Clădirile sunt unul dintre cei mai mari poluatori din lume, dar ONG-ul românesc EFdeN încearcă să schimbe acest lucru prin proiectarea unor structuri mai sustenabile și prin formarea următoarei generații de constructori. Până în prezent, organizația a strâns peste 4 mil. dolari pentru a instrui tinerii studenți. În plus, Mihai Toader-Pasti a colaborat cu guvernul român pentru a găsi soluții pentru a face structurile existente mai ecologice.
Despre generația 30 Sub 30 Europa 2021
– 27 este vârsta medie
– 67% sunt fondatori sau cofondatori
– împreună au strâns 1 miliard de dolari din finanțări
– principalele locații (țări, în ordine): Marea Britanie, Germania, Olanda, Suedia, Franța, Elveția, Italia
– principalele locații (orașe, în ordine): Londra, Berlin, Stockholm, Paris, Amsterdam, München, Copenhaga
– 78% dintre premiați consideră un avantaj faptul că au sub 30 de ani
Call for nominations
*Vă anunțăm că am deschis lista Forbes România 30 Sub 30 2021, iar nominalizările le puteți trimite la adresa de e-mail irina.pana@forbes.ro.
Forbes 30 sub 30 este o comunitate exclusivistă și de elită a tinerilor lideri care schimbă peisajul afacerilor și societății din România.
Iată câteva informații utile despre proces
În fiecare an primim zeci de nominalizări, iar acestea servesc drept punct de plecare pentru redactorii Forbes România, care lucrează la această listă în fiecare an. Crezi că tu sau cineva pe care îl cunoști ar trebui să se alăture comunității Forbes 30 sub 30? Așteptăm nominalizarea ta pe adresa irina.pana@forbes.ro.
Ce se întâmplă după ce trimit aplicația?
Nu vei primi un e-mail de confirmare, dar poți fi sigur că nominalizarea ta a fost trimisă redactorului corespunzător care va examina cererea. Dacă îi place nominalizarea, va contacta sursele și/sau candidatul pentru mai multe informații.
Care este vârsta admisă pentru lista Forbes 30 sub 30 din 2021?
Pentru a fi eligibil pentru lista Forbes 30 sub 30 din 2021 candidații trebuie să aibă cel mult 30 de ani la data de 31 decembrie 2021 (născut în 1991 sau mai târziu).
Ce se întâmplă dacă o companie sau o organizație are mai mulți fondatori?
Persoana nominalizată și cofondatorii / partenerii de afaceri pot fi împreună pe lista Forbes 30 sub 30 de ani. Când nominalizezi asigură-te că incluzi și numele cofondatorilor sau partenerilor tăi care au 30 de ani sau mai puțin. Dacă depășesc vârsta admisă nu vor fi eligibili.