FacebookTwitterLinkedIn

Fondul de pensii din Africa de Sud Government Employees Pension Fund (GEPF) își majorează participația în Atterbury Europe, firmă care deține 50% din proiectul Iulius Town Timișoara, alături de grupul Iulius. Astfel, Pareto Limited şi Business Venture Investments, deținută integral de GEPF, vor deţine 50% din acţiunile Atterbury Europe, prin preluarea pachetului deţinut anterior de RMH Property Holdings.

„Suntem impresionați de modul în care proiectele noastre din România sunt îmbrățișate de locuitori și de atractivitatea lor pe linie investițională, astfel că avem certitudinea că vom consolida noi proiecte care să pună în valoare potențialul pieței. Avem susținerea acționarilor noștri în demersul de a atrage noi proiecte de investiții pe piața locală”, a declarat Henk Deist, Chief Executive Officer Atterbury Europe.

GEPF este cel mai mare fond de pensii din Africa de Sud, are peste 1,2 milioane de membri activi, peste 450.000 de pensionari și beneficiari și active în valoare de 95 miliarde de euro.

Compania de investiții imobiliare Atterbury Europe, înființată în 2014, a intrat pe piața de real estate din România în 2017, printr-o asociere de tip joint venture cu grupul IULIUS, și deține în prezent 50% din proiectul Iulius Town Timișoara, o investiție de peste 442 milioane de euro inaugurată în 2019.

Atterbury Europe deține proprietăți cu o valoare de peste 1 miliard de euro în România, Serbia și Cipru.