FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunile TPG, grupul de private equity fondat de miliardarii David Bonderman și Jim Coulter, au crescut în prima zi de tranzacționare, ridicând capitalizarea bursieră a companiei la peste 10 miliarde de dolari.

TPG este cel mai recent fond care fructifică evaluările în creștere prin accesarea piețelor publice pentru a-și finanța creșterea. Acțiunile sale au câștigat mai mult de 15% joi, iar până la închiderea bursei au ajuns la 34 de dolari, după ce oferta publică inițială (IPO) era de 29,5 de dolari pe acțiune.

TPG este cea mai mare companie care s-a listat la bursă în SUA în acest început de an, în condițiile în care piața se confruntă cu performanțe slabe și volatilitate în creștere.

Companiile au reușit să obțină sume record, de 150 de miliarde de dolari, prin IPO-urile din SUA anul trecut, dar multe dintre ele n-au reușit să mențină entuziasmul investitorilor după ce și-au finalizat listările. Aproximativ două treimi dintre companiile care au devenit publice în 2021 au încheiat anul tranzacționând sub prețul lor de ofertă, spun specialiștii.