FacebookTwitterLinkedIn

Agista, fond românesc de investiții în curs de autorizare, a achiziționat un pachet suplimentar de acțiuni în Bittnet, grup românesc de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Astfel, participația Agista a crescut la aproape 7%.

„Bittnet este unul dintre cele mai bune exemple în care Agista își poate îndeplini rolul strategic de a contribui la creșterea accelerată a companiei, construind în continuare pe fundamentul și viziunea fondatorilor. Toate eforturile noastre comune de aici încolo vor fi concentrate pe a transforma Bittnet într-un jucător regional, în acest sector extrem de competitiv”, a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Vezi și Bittnet Group: Tot mai sus

Potrivit reprezentanților, este a șasea investiție în sectorul IT&C din portofoliul Agista. Astfel, de la lansarea din martie anul acesta și până în prezent, Agista a intrat în acționariatul unor companii precum FORT (fosta Global Resolution Experts), Eplus Smart Energy, Chromosome Dynamics, Dendrio și altele.

În următorii doi ani, fondul are în plan să realizeze peste 20 de investiții în companii locale și urmărește să “accelereze” companii cu cifra de afaceri între 3-15 milioane euro. Valoarea unei investiții este între 500.000 euro -2 milioane euro. 

În primul semestru al anului, Bittnet Group a raportat venituri consolidate de 70 de milioane de lei, o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2021.