FacebookTwitterLinkedIn

Birkenstock, marca germană de încălțăminte premium, se listează în SUA. Compania și acționarii săi intenționează să vândă cel puțin 32 de milioane de acțiuni, cu evaluare unitară între 44 și 49 de dolari, cu potențial de a strânge aproximativ 1,58 miliarde de dolari la capătul superior al intervalului, conform înregistrării de la Comisia de Valori Mobiliare din SUA.

Piața IPO (initial public offer – oferta publică inițială) are revenire lentă a activității după ce a fost în așteptare timp de câțiva ani, dar performanțele post-listare ale companiilor care s-au listat până acum în acest an, inclusiv Instacart și Arm, au fost mixte, potrivit Reuters.

Se așteaptă ca piața să cunoască mai multă acțiune în zilele următoare, deoarece reglementatorul american al valorilor mobiliare are suficient personal acum, odată ce a fost evitat un blocaj guvernamental, ceea ce îi permite să analizeze mai multe depuneri de IPO.

“Sentimentul investitorilor rămâne foarte sensibil, în special în contextul conștientizării faptului că ratele ridicate aledobânzilor persistă. Prin urmare, în ciuda ambițiilor mari, s-ar putea ca Birkenstock să se listeze la un preț mediu sau mai scăzut în interval, indiferent de toată publicitatea”, a declarat pentru Reuters Susannah Streeter, de la Hargreaves Lansdown.

Financière Agache, controlată de familia Arnault din Europa, care deține LVMH, a indicat interesul de a cumpăra acțiuni obișnuite în valoare de 325 de milioane de dolari în oferta publică, conform declarațiilor Birkenstock.

Unul sau mai multe fonduri gestionate de Durable Capital Partners LP și Norges Bank Investment Management au indicat, de asemenea, interesul de a cumpăra acțiuni în valoare de 300 de milioane de dolari în total.

Birkenstock este cunoscut pentru accentul său pe confort în locul modei. Cu toate acestea, a câștigat și atenția iubitorilor de modă, în special în ultimele săptămâni, după ce una dintre mărcile sale a fost prezentată în filmul “Barbie”, în care actrița principală a filmului, Margot Robbie, a fost văzută purtând o pereche de Birkenstock roz.

Compania, care își are originile în 1774, este o afacere de familie la a șasea generație.

Luna trecută compania a anunțat că veniturile sale au crescut cu 21% în perioada de nouă luni încheiată la 30 iunie, demonstrând rezistență într-un mediu dificil de cerere pentru bunuri de lux, pe măsură ce consumatorii îngrijorați de inflație își limitează cheltuielile.

Goldman Sachs, J.P. Morgan și Morgan Stanley se numără printre subscripționarii pentru acest IPO.