FacebookTwitterLinkedIn

Florin Dimitrescu, General Manager Compania Națională Aeroporturi București, povestește despre situația aeroporturilor din București în contextul actual. Așadar, acesta spune că “noutatea vine din zona prelungirii restricțiilor zborurilor către țările afectate mai intens, deși din actualitatea realității curente vedem că anumite țări au redus destul de mult și măsurile luate pentru diminuarea impactului covid-19”.

În plus, Florin Dimitrescu precizează și că interdicția zborurilor în majoritatea țărilor din Europa s-a prelungit până pe data de 16 iunie.

“Ca și activitate, pentru noi a fost extrem de dinamică atât prin prisma faptului că ne-am confruntat cu perioade în care am avut pasageri sosiți din zonele roșii, zboruri coordonate cu ministerul afacerilor externe, de repatriere, prin care a trebuit să asigurăm că pasagerii vor fi transportați în condițiile optime către zonele de carantinare și foarte multe alte aspecte de reorganizare, pentru a acomoda atât procesul de tranzitare a aeroportului și de procesare a pasagerilor pentru plecari dar si ce va urma pentru sosiri”, continuă Florin Dimitrescu.

CNAB pregătită pentru ce e mai rău?!

Pe de altă parte, Managerul General al Companiei Naționale Aeroporturi București menționează că s-au axat foarte mult pe relația cu partenerii și este de părere că perioada actuală este “o perioadă foarte agitată”. De asemenea, Florin Dimitrescu speră să se revină cât mai repede la activitatea curentă și spune că în momentul de față se fac evaluări și prognoze la nivelul companiei.

“Noi suntem acum într-o evaluare. Din nefericire am intrat acum cu această prelungire în scenariul cel mai pesimist. Panta descendentă a urmat prognoza dată de instituțiile internaționale. Acum panta ascendentă rămâne de evaluat și de văzut. Noi avem câteva scenarii în care se estimează că undeva la 50% din volumul de pasageri de anul trecut se va realiza anul acesta. Să sperăm că panta ascendentă va fi una dintre cele favorabile”, mai precizează Florin Dimitrescu.

În ceea ce privește un al doilea val de coronavirus, Florin Dimitrescu consideră că primul val a fost o lecție de viață, iar la nivelul companiei sunt pregătiți pentru ce e mai rău.

“În momentul de față consider că la nivelul companiei noastre ne-am adaptat destul de repede. Ne-am pregătit destul de bine pentru a ne proteja atât angajații și pentru a asigura continuitatea afacerii. Suntem pregătiți și în viitor pentru o potențială amenințare. Noi ne arătăm încrezători spre viitor și ne bazăm pe toate măsurile luate”, mai spune acesta.