FacebookTwitterLinkedIn

Nu trece anul fără ca Florentin Banu să nu îşi pună în cap să facă vreo afacere. Pentru ultima găselniţă se foloseşte de experienţa în antreprenoriat. Mai exact, Banu a devenit acum consultant de business. Pe lângă Banu Construct, Banu Invest sau Banu Sport există acum şi un Banu Consulting.

Nu se pune problema că nu ar avea ce să le spună învăţăceilor. Banu făcea în urmă cu peste un deceniu primele exit-uri sonore ale antreprenoriatului românesc, întâi prin vânzarea producătorului de napolitane Joe către Nestlé, apoi prin vânzarea reţelei de supermarketuri Artima către un fond de investiţii polonez. Antreprenorul a continuat seria investițiilor – în limbaj de specialitate, cei asemeni lui Banu se numesc antreprenori în serie –, dar venirea crizei i-a mai temperat elanul. Businessul de consultanţă ilustrează în acest moment o pasiune mai veche a sa şi o înclinaţie pedagogică, după cum spune chiar el. De aceea, nici nu se aşteaptă la venituri prea mari din această activitate.

Între timp, Banu îşi continuă investiţiile în domeniul imobiliar, după ce a vândut deja un complex rezidenţial în Timişora. Schimbările din domeniul real estate şi reticenţa potenţialilor cumpărători l-au făcut să amâne demararea lucrărilor pentru noul proiect rezidenţial şi să schimbe puţin conceptul. Plănuise iniţial construcţia a 300 de apartamente, pentru care ar fi fost necesare circa 18 milioane de euro. Acum, pe terenul de 10.000 de metri pătraţi pe care îl deţine intenţionează să ridice un proiectde case, iar lucrările ar trebui să înceapă în vara acestui an. Nici Interpart Production, fabrica de mase plastice pe care acesta o controlează, nu mai resimte greutăţile crizei. Firma a încheiat anul trecut cu un rulaj de aproape 3 milioane de euro. Iar după cum au mers lucrurile de la începutul acestui an, Banu este încrezător că va depăşi această sumă în cel mai scurt timp. Oricum, în aşteptarea următoarei provocări din business, Banu şi-a propus ca, în decurs de cinci ani, să crească afacerile Interpart la 10 milioane de euro.

Vezi care era averea lui Florentin Banu în 2010