FacebookTwitterLinkedIn

First Citizens BancShares Inc, care a achiziționat Silicon Valley Bank (SVB) după prăbușirea sa, a dat luni în judecată HSBC Holdings PLC, acuzând compania că a recrutat peste 40 de angajați ai băncii eșuate pentru a-și lansa propria divizie de venture în Statele Unite, potrivit Reuters.

Procesul depus în instanța federală din San Francisco susține că HSBC a încălcat legea federală angajând foști membri ai echipei SVB, iar scopul a fost obținerea accesului la secretele comerciale ale SVB, inclusiv la informații despre clienții din sectorul tehnologic și medical. First Citizens solicită în proces daune în valoare de peste 1 miliard de dolari, potrivit Reuters.

Matthew Ward, purtător de cuvânt al HSBC, a refuzat să comenteze. 

Federal Deposit Insurance Corporation din SUA a preluat SVB la 10 martie după ce deponenții s-au grăbit să își retragă banii, declanșând o panică bancară care a afectat și Signature Bank și a redus la peste jumătate din valoarea de piață a mai multor bănci regionale din SUA. 

First Citizens a achiziționat în martie activele și depozitele SVB pentru aproximativ 500 de milioane de dolari în acțiuni – o fracțiune din valoarea băncii înainte de colaps. 

HSBC a achiziționat separat filiala SVB din Marea Britanie. 

First Citizens susține în procesul legal de luni că David Sabow, care a condus divizia de tehnologie și sănătate a SVB și s-a mutat la HSBC în martie, imediat după prăbușirea băncii, a orchestrat presupusa schemă de furt a afacerii SVB. 

First Citizens afirmă că Sabow și alți cinci foști oficiali ai SVB, toți pârâți în proces, au convins aproximativ 40 de angajați ai SVB să treacă la HSBC în aprilie.