FacebookTwitterLinkedIn

Mai multe companii ce activează pe piața de criptomonede, printre care se numără Circle, Anchorage Digital și Huobi Global, au decis să formeze o nouă coaliție menită să crească încrederea în industria de active digitale.

Ceilalți membri fondatori sunt CrossTower, BitMex, GSR, Bitstamp, Elwood, CryptoCompare, Securrency, MV Index Solutions, Camera de Comerț Digital, Global Digital Finance și CryptoUK, potrivit Reuters.

Coaliția Crypto Market Integrity (CMIC), inițiată de Solidus Labs, îndeamnă companiile de criptomonede să semneze un angajament de „integritate a pieței” care recunoaște potențialul de fraudă în spațiul digital și necesitatea de a întări securitatea investitorilor din industrie.

Noua alianță vine pe fondul îngrijorărilor exprimate de autoritățile de reglementare care consideră această piață ca fiind nesigură, în ciuda popularității sale. Securities and Exchange Commission a invocat potențialul de manipulare a pieței drept unul dintre motivele principale pentru respingerea mai multor cereri pentru tranzacționarea la bursă a celebrului Bitcoin.

Recent, autoritățile de reglementare au respins propunerea înaintată de Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Trust de a lista un ETF care să monitorizeze criptomoneda, determinând că aceasta nu îndeplinește standardele de prevenție privind practicile frauduloase.

Deși noul angajament recunoaște potențialul de fraudă în spațiul cripto, încă nu a fost clarificat modul prin care industria intenționează să monitorizeze și să gestioneze cazurile de fraudă.

Deși coaliția se concentrează momentan pe extindere, CMIC speră ca în cele din urmă să poată colabora cu autoritățile de reglementare pentru a identifica soluții optime pentru transparentizarea sistemului cripto.