FacebookTwitterLinkedIn

Tarfin, jucător regional din domeniul finanțărilor în agricultură (agri-fintech), anunță intrarea pe piața din România. 

Start-up-ul de origine turcă combină canalele de distribuție tradiționale cu tehnologia și resursele financiare și își propune să reducă costurile producției agricole.

„Ne bucurăm că am reușit să atragem capitaluri de peste 14 milioane de dolari, aducând de partea noastră acționari puternici din ecosistemul agricol și fintech, precum Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures și Elevator Ventures – Raiffeisen Bank International. Cu sprijinul acestora, am reușit să ne extindem pe piața din România, ca un prim pas în eforturile noastre de extindere internațională”, a declarat Mehmet Memecan (foto), fondator și CEO-ul companiei.

Tarfin a fost fondată în 2017, în Turcia, cu scopul de a ajuta fermierii mici și mijlocii să achiziționeze într-un regim avantajos inputuri agricole precum îngrășăminte, semințe, furaje, produse pentru protecția plantelor, utilaje și echipamente agricole, materiale necesare pentru construcție de sere, solarii și irigații. În prezent, Tarfin colaborează cu peste 1000 de distribuitori și a finanțat inputuri agricole în valoare de 110 milioane de dolari, către 40.000 de fermieri.