FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Finanțelor majorează cu 1 miliard de lei, la 7,38 miliarde de lei, bugetul pentru ajutoare de stat pentru investițiile cu impact major în economie. Printre companiile care solicită ajutor de stat se numără și o firmă deținută de Mercedes. În total, Ministerul de Finanțe are în analiză cereri de ajutor de stat de 628,8 milioane de lei în mai multe sectoare economice.

”În perioada 15 iunie – 26 iulie 2022, Ministerul Finanțelor a derulat o sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțarea unor investiții mai mari de 1 milion euro. Sesiunea a avut un buget de cel puțin 700 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării acestuia, și a suscitat un interes crescut din partea investitorilor, fiind depuse 193 de cereri de finanțare”, se arată într-un comunicat al instituției.

Firma Star Assembly, înregistrată în Sebeș, este deținută de Mercedes-Benz și a fost vizitată de premierul Nicolae Ciucă în luna mai 2022.

Compania propune o investiție de 674 milioane de lei și a depus cerere pentru un ajutor de stat de 185 milioane de lei.

Alte companii care au depus cereri pentru primirea de ajutoare de stat se numără Paper Invest, controlată de Vladimir Cohn, fost acţionar la Dina­mo, Knauf Insulation (subsidiară a firmei omonime din Germania, cel mai mare producător de soluţii de izolaţie din lume) și Interpork Plus din București.

Paper Invest are o investiție de 1,3 miliarde de lei pentru care cere ajutor de stat de 185 milioane de lei, iar Knauf Insulation vrea să investească 647,7 milioane de lei, din care ajutor de stat ar reprezenta 89,4 milioane de lei.

Investiția Interpork Plus se ridică la 513,5 milioane de lei, din care ajutorul de stat ar acoperi 222,4 milioane de lei. Firma a fost înființată în aprilie 2020 și are ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata al cărnii și produselor din carne.