FacebookTwitterLinkedIn

Casa de avocatură Filip & Company a asistat, alături de Linklaters LLP, sindicatul de bănci care a oferit finanțarea companiei Green Group, în valoare de 127 de milioane de euro.

În cadrul acestei finanțări UniCredit Bank și Raiffeisen Bank au acționat în calitate de Coordonatori, Bookrunners, Aranjori Principali Mandatati și Bănci Finanțatoare, iar Banca Comercială Română, ING Bank și OTP Bank România SA, în calitate de Aranjori Principali Mandatati și Bănci Finanțatoare. Coordonatorii de Sustenabilitate pentru această tranzacţie au fost ING Bank şi Raiffeisen Bank, în timp ce Banca Comercială Română a fost Agent de Facilitate și Agent de Garanţii.

Echipa Filip & Company a fost lead counsel în acest proces și a coordonat echipele de avocați din mai multe jurisdicții europene, inclusiv Slovacia și Lituania.„În ultimii ani atenția acordată finanțărilor durabile a crescut rapid în contextul importanței pe care investitorii o atribuie tranziției către o economie cu mai puține emisii de carbon, care exploatează resursele mai eficient și care este astfel mai durabilă, iar finanțările care țin cont de criteriile de sustenabilitate joacă un rol cheie în atingerea acestor obiective”, a declarat Alexandra Manciulea (foto), partener Filip & Company.

Vezi și Green Group, holding din sectorul reciclării, controlat de fondul de investiţii Abris Capital Partners, a contractat o finanţare multijurisdicţională de 127 milioane euro de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, ING Bank, OTP Bank România, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.

Green Group este lider pe piaţa managementului, reciclării şi valorificării deşeurilor, cu operaţiuni în România şi Europa Centrală şi de Est. Începând cu 2016, GreenGroup este deţinut majoritar de fondul Abris Capital Partners. În prezent, GreenGroup cuprinde cinci divizii majore de afaceri: reciclarea PET, reciclarea deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), reciclarea deşeurilor de ambalaje din sticlă, managementul deşeurilor industriale şi răspunderea extinsă a producătorilor (EPR) pentru deşeurile de ambalaje.