FacebookTwitterLinkedIn

Filip & Company, alături de casa de avocatură Linklaters, a acordat asistență Ministerului Finanțelor Publice, la realizarea unei operațiuni de răscumpărare anticipată și preschimbare parțială a trei serii de titluri de stat denominate în dolari, scadente în 2022 (cupon 6,750%), 2023 (cupon 4,375%) și 2024 (cupon 4,875).

De asemenea, casa de avocatură a asistat instituția și în lansarea unei emisiuni noi de obligațiuni în două tranșe, în valoare totală de 2,4 miliarde de dolari. Prima tranșă în valoare de 1,35 miliarde de dolari are o maturitate de peste 5 ani, în timp ce cea de-a doua tranșă, în valoare de 1,06 miliarde de dolari are o maturitate de peste 10 ani. Preschimbarea parțială a titlurilor de stat preexistente s-a realizat cu o parte din noua serie de titluri de stat cu o maturitate de peste 10 de ani.

Piețele internaționale au primit cu interes operațiunea de switch și noile emisiuni de obligațiuni ale României, la fel ca și celelalte operațiuni de piață de capital ale țării noastre din ultimii ani. Ne bucurăm că am putut fi din nou alături de Ministerul de Finanțe în acest proiect”, a declarat Monica Stătescu, partener Filip & Company.