FacebookTwitterLinkedIn

În acest weekend are loc Sighişoara Medievală, cel mai longeviv festival de acest gen din ţară. Ajuns la cea de-a 28-a ediție, festivalul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. Peste 100 de artiști vor fi prezenți la Sighișoara, iar programul va cuprinde muzică și dansuri medievale, piese de teatru, animații și teatru pentru copii, ateliere și tabere meșteșugărești, cavaleri, domnițe, războinici, trubaduri și menestreli. 

Prima zi a festivalului debutează cu parada participanților și se va încheia cu un concert al trupei Bucovina. Duminică, în ultima zi a festivalului, va avea un concert susținut de trupa Cargo, urmat de un foc de artificii.

Dintre artiștii prezenți la eveniment se numără actorul Marian Râlea și Abracadabra, Zânele Silvane, Cimpoierii de Transilvania, trupa Nosa, Sirius, Cavalerii Terra Medies, Terra Ultrasilvana, Teutonii Transilvaniei și Străjerii de Mühlbach.

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a apreciat „autenticitatea şi specificitatea” Festivalului Sighişoara Medievală: „Este un eveniment unic într-o cetate medievală unică şi într-o lume modernă, care cred că completează foarte frumos oferta culturală a judeţului Mureş. Mă bucur că interesul a rămas la fel de crescut şi mă bucur că administraţia locală a înţeles că este bine să conserve această tradiţie, s-o ducă mai departe şi s-o îmbunătăţească, dacă este cazul”, a afirmat Mara Togănel.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sighișoara