FacebookTwitterLinkedIn

Turul Festivalului de dans Stelele Aurii, una dintre cele mai mari competitii de dans, gimnastica si balet pentru copii,  isi deschide portile in luna februarie intr-o editie ce asteapta la start peste 2.000 de dansatori din Romania, Republica Moldova si Bulgaria. 

Festivalul are ca scop promovarea dansului printre copiii si adolescentii practicanti prin organizarea a 4 competitii in orase si locatii diferite, evenimente ce au ca finalitate organizarea unei Gale finale in care vor fi prezentate si premiate cele mai bune cluburi si cei mai buni dansatori din tara. 

„In ultimii ani am asistat la o crestere vizibila a copiilor ce isi doresc sa invete sa danseze, copii ce sunt captivati inca din primul moment de placerea de a dansa. Baieti sau fete, mici sau mari,  descopera lumea dansului, ajungand sa il practice si sa se indragosteasca de el. Numarul cluburilor, popularitatea dansului printre copii si nivelul de pregatire se afla pe o culme ce trebuie sustinuta prin munca si prin calitate. De aceea consider ca in anul 2024 ne aflam intr-un punct in care trebuie sa oferim cluburilor si dansului din Romania nivelul de competitie pe care il merita !” a declarat Oynur Musledin directorul Festivalului Stelele Aurii.

Numai in  Bucuresti si Ilfov exista in prezent peste 20.000 de copii practicanti de dans, fie ca vorbim de street dance, dansuri tematice, acro dance sau chiar si balet. 

La nivel national, o statistica recenta indica faptul ca dansul este foarte popular printre copii pana in 12 ani, mai ales printre micutele dansatoare, peste 100.000 de copii alegand ca activitate extrasportiva dansul. 

Dansul are nenumarate beneficii atat pentru copii, cat si pentru adulti.  Dupa perioada pandemica s-a observat ca o mare parte a populatiei s-a indreptat catre salile de sport.

“Ne bucuram sa vedem mult entuziasm si o crestere al nivelului ede pregatire al dansatorilor de la un an la altul. Speram sa vedem multa creativitate in acest an competitional, sa premierm si motivam cat mai multi copii!” a mai declarat Oynur Musledin.