FacebookTwitterLinkedIn

Agricultorii au la dispoziție fonduri de 15,2 milioane de euro pentru asigurarea culturilor, a animalelor și a plantelor prin Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a primit până în prezent 1.326 de cereri de finanțare în valoare totală de 26,7 milioane de euro.

”O parte din cererile de finanțare depuse de solicitanți până în prezent prin 17.1 vizează și solicitarea pentru rambursare a primelor de asigurare aferente polițelor care includ riscul „secetă”. (…) Cererile de finanțare pentru decontarea polițelor care includ riscul de secetă sunt aferente unei suprafețe de 262.478 de hectare.” a precizat Dorin Opreanu, director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

În această sesiune pot fi depuse cereri de finanțare aferente sectorului vegetal (pentru polițele încheiate pentru culturile de toamnă aferente anului 2021 și culturile de primăvară aferente anului 2022) și sectorului zootehnic (pentru polițele încheiate în anul 2022).

Sesiunea de depunere a solicitărilor de finanțare se va desfășura în perioada 9 august-16 decembrie.