FacebookTwitterLinkedIn

Fan Courier a inaugurat astăzi cea mai recentă investiție din ultimii ani, hub-ul regional din Cluj-Napoca. Acesta este al doilea ca mărime al companiei după cel de la Ștefăneștii de Jos, de lângă București, construit acum 10 ani și modernizat recent. Investiția în proiectul din Cluj-Napoca s-a ridicat la 14,5 milioane de euro. 

Construcția centrului logistic a început în februarie 2021 și s-a finalizat în aproximativ 10 luni. Hub-ul va găzdui și prelua activitatea filialei din Cluj, care deservește orașul și zonele limitrofe, cu aproximativ 15.000 de expediții zilnice, dar totodată va prelua și gestiona toate operațiunile de tranzit pentru expedițiile din întreaga zonă a Ardealului. 

O noutate a centrului logistic o reprezintă sistemul ergonomic care crește rapiditatea proceselor de încărcare și descărcare a expedițiilor de către curieri, diminuând distanța parcursă de aceștia în timpul manipulării coletelor. Depozitul beneficiază de o bandă de sortare cu capacitatea de 7.500 de colete pe oră. 

Terenul achiziționat de Fan Courier pentru hub-ul de la Cluj-Napoca are o suprafață de 44.600 mp, din care 28.500 mp reprezintă suprafața construibilă. Până acum s-au finalizat construcții de 6.500 mp care cuprind clădiri de birouri, zona de tranzit și cea de sortare.

„Punem în funcțiune o tehnologie nouă pentru România, care ne va ajuta să sortăm mult mai repede, câștigând zilnic timp (mai bine de o oră) și mărind astfel capacitatea de livrare”, a declarat Felix Pătrășcanu, cofondatorul Fan Courier.

La Cluj-Napoca lucrează în prezent 250 de persoane, angajați ai filialei și șoferi de tranzit. Compania intenționează să dezvolte, pe termen mediu și lung, încă un hub regional la Sibiu, unde s-a achiziționat deja un teren, și să se extindă la Ștefăneștii de Jos cu un nou centru logistic.