Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Familia Lazăr

Ion si Octavian Lazar.jpg
Avere: 26-27 milioane de euro Reşedinţa: Bucureşti Domenii: Imobiliare şi turism

Familia Lazăr (Ion, foto dreapta şi Octavian)este proprietara celui mai mare complex hotelier independent din Bucureşti, complexul Caro din zona de Nord. Pe lângă activităţile din turism şi servicii, Ion Lazăr este prezent şi pe piaţa imobiliară. Deşi are afaceri în două dintre domeniile cel mai grav afectate de criză, Ion Lazăr îşi păstrează optimismul şi consideră că va trece cu brio peste aceste încercări. Asul din mânecă: lipsa creditelor. Una dintre strategiile sale a fost economisirea, fapt care îi permite acum să aibă şi un mic profit, ce va fi reinvestit cel mai probabil în lucrări de renovare şi reamenajare a spaţiilor de cazare. Încă de la începutul anului trecut, complexul Caro s-a confruntat cu scăderea gradului de ocupare, contracarată de proprietari prin oferirea de discounturi la preţurile de cazare. Anul trecut, cifra de afaceri a hotelurilor a ajuns la 2,5 milioane de euro, în scădere de la patru milioane de euro în 2008. Principalul motiv a fost scăderea turismului de afaceri în Bucureşti, care a dus şi la diminuarea cererii din partea clienţilor corporate. Complexul de hoteluri din Barbu Văcărescu a încheiat primele trei luni ale anului 2010 cu afaceri în scădere cu 5%, până la aproximativ 0,6 milioane de euro.

Mai mult de jumătate din venituri au fost generate de segmentul de cazare. Hotelul Caro dispune de 216 camere de două, trei şi patru stele, un restaurant cu o capacitate de 150 de locuri, un lobby bar precum şi 1.050 de locuri dedicate organizării de evenimente. Pentru a creşte numărul de clienţi şi a spori veniturile, acţionarii majoritari au decis promovarea hotelului în reţelele de socializare. Familia Lazăr deţine pachetul majoritar (peste 60%) de acţiuni la complexul Caro.

Wikipedia: CARO is an informal group of individuals who have been working together since around 1990 across corporate and academic borders to study the whole of computer malware. »

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii