Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Familia Gavra

Avere: 24-25 milioane de euro Vârstă: Reşedinţă: Timiş Domenii: Construcţii, consultanţă, zootehnie, media

Cea mai importantă firmă din portofoliul familiei Gavra, unii dintre cei mai cunoscuţi şi discreţi oameni de afaceri din Timişoara, Timcon, a fost grav afectată de criza financiară care a „măturat“ economia autohtonă în ultimul an. Specializată în domeniul construcţiilor industriale, firma a fost responsabilă pentru ridicarea a peste jumătate din centrele comerciale şi de bricolaj din Timişoara, Arad şi Oradea. Însă, în 2009, afacerile companiei au scăzut de aproape patru ori comparativ cu rulajul obţinut în urmă cu doi ani, cifra de afaceri fiind de cel mult 17 milioane de euro.

Numele lui Nicolae Gavra este legat şi de un scandal din 2006 care face referire la activele Staţiunii de Însămânţări Artificiale „Semtest“ Timişoara. Presa locală scria atunci despre planurile lui Gavra de a demola construcţiile aflate pe terenul de 22 de hectare din incinta fabricii, pentru a demara un proiect imobiliar. Nicolae Gavra achiziţionase încă din 2002 un pachet de 16,75% din acţiuni în cadrul Semtest de la SIF Banat Crişana. Un alt scandal mediatic a fost legat de concesionarea pe o durată de 30 de ani a ştrandului Tineretului din Timişoara de către primăria oraşului, firmei S&M Conect SRL, unde Gavra deţine 50% din acţiuni.

Soţia sa, Raluca Gavra, este directorul postului TV Analog din Timişoara şi acţionarul majoritar al firmei care deţine acest post. Pe segmentul media, familia Gavra este cunoscută pentru o tranzacţie realizată în 2001. În acel an, omul de afaceri timişorean a vândut reţeaua de cablu Analog, cu câteva zeci de mii de abonaţi, către UPC, suma vehiculată de presă fiind de ordinul câtorva milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii