Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Duşu

Avere: 105- 110 milioane de euro Reşedinţă: Constanţa Domenii: construcţii, turism

Oamenii de afaceri Niculae şi Ion Duşu, proprietarii producătorului de materiale de construcţii Celco Constanţa, deţin unităţi hoteliere în staţiunile Neptun şi Mamaia, cu o capacitate de peste 1.000 de locuri de cazare. Cei doi mai derulează afaceri şi în domeniul serviciilor în Portul Constanţa, dar şi în domeniul imobiliar şi logistic.

Anul trecut, cei doi veri Duşu au anunţat investiţii de circa cinci milioane euro în modernizarea a trei hoteluri din Neptun, proiect pentru care au accesat fonduri europene. „Proiectul de modernizare a complexului Sulina, Delta şi Dobrogea din Neptun necesită investiţii de cinci milioane de euro şi va fi implementat într-o perioada de trei ani“, a declarat Niculae Duşu.

În 2009, cei doi au cumpărat, prin intermediul firmei OMB Grup Invest, hotelul Covasna din Neptun. Fostul proprietar, Ovidiu Tender, a vândut pentru 1,2 milioane de euro. În plus, familia Duşu controlează hotelul Complex Condor din centrul staţiunii Mamaia, dar şi hotelul Traian din Neptun.

Un alt business de familie, aflat în proprietatea celor doi veri, Celco Constanţa, al doilea producător de BCA de pe piaţa locală, a înregistrat o scădere de circa 10% a cifrei de afaceri în 2009 comparativ cu anul precedent, până la 24,7 milioane de euro, însă şi-a menţinut o marjă brută ridicată a profitului până la 32%.

Verii Duşu susţin că în 2009 au diminuat numărul de angajaţi cu 22%, până la 270, iar preţurile au fost reduse cu 10%. Celco a realizat anul trecut investiţii de patru milioane de euro în retehnologizarea fabricilor de BCA şi var, precum şi în deschiderea unei cariere de nisip de suprafaţă în judeţul Constanţa. Parteneri de afaceri, verii Duşu mai spun că au primit oferte de 150 de milioane de euro în 2008, respectiv 70 de milioane de euro în 2009 pentru cedarea Celco, pe care le-au refuzat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii