Cautare
, Contributor

Tech |
|

Facebook a obţinut venituri peste aşteptări în trimestrul patru al anului 2020

Facebook a obţinut venituri peste aşteptările analiştilor în trimestrul patru al anului trecut, iar numărul utilizatorilor a crescut considerabil.  
Facebook

Creșterea veniturilor este justificată de creşterea cheltuielilor pentru publicitate, pentru a profita de sezonul cumpărăturilor de iarnă care au avut loc în mare parte online, transmite Reuters.

Rezultatele arată gradul de implicare a Facebook în comerţul electronic prin intermediul Instagram Shopping şi al Facebook Marketplace. Compania a lansat o serie de instrumente de comerţ electronic, precum Facebook Pay şi Facebook Shops, care permit achiziţiile prin aplicaţie, inclusiv prin intermediul Instagram şi WhatsApp.

Veniturile totale au crescut de la 21,08 miliarde de dolari în urmă cu un an la 28,07 miliarde de dolari, în trimestrul încheiat pe 31 decembrie. Analiştii anticipau în medie venituri trimestriale de 26,44 de miliarde de dolari, potrivit datelor IBES ale firmei Refinitiv. Profitul net a atins 11,22 miliarde de dolari, respectiv 3,88 dolari pe acțiune, comparativ cu 7,35 de miliarde de dolari, sau 2,56 de dolari pe acţiune, înregistrat în urmă cu un an.

Numărul utilizatorilor activi lunar a urcat cu 12%, la 2,8 miliarde, peste nivelul de 2,75 de miliarde pe care analiștii l-au estimat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii