Cautare
, Contributor

Social media |
|

Facebook lansează un program de verificare a știrilor în România

În colaborare cu agenția de presă AFP, platforma lansează un program de verificare a veridicității știrilor.  
Facebook

Facebook a anunțat astăzi, 17 noiembrie, că va lansa în premieră și în România un program de verificare a veridicității știrilor, în parteneriat cu agenția franceză de știri AFP. 

În ultimii doi ani, platforma a colaborat cu jurnaliști și cu organizații de fact-checking pentru a evalua veridicitatea diverselor link-uri puse în rețea. Mecanismele de verificare nu sunt active în toate limbile din țările UE și România nu era până acum pe listă.

Suntem încântați să lansăm în România, alături de AFP, programul nostru de verificare independentă a informației. Lupta împotriva știrilor false este o responsabilitate pe care o luăm în serios, de aceea lucrăm constant la modalități de stopare a răspândirii dezinformării pe platforma noastră. AFP este partenerul nostru cheie pentru verificarea informației, având jurnaliștii în teren în întreaga lume. Așteptăm cu nerăbdare că parteneriatul nostru să continue pe măsură ce ne extindem în România“, a declarat Jakub Turowski, Head of Public Policy pentru Polonia, statele Baltice, România și Bulgaria.

Echipa Facebook spune în cadrul conferinței că este deschisă să crească numărul de parteneri de verificare, însă organizațiile care vor să se înscrie trebuie să aibă certificare la nivel global.

Facebook lucrează cu organizații de verificare din 15 țări europene, cel mai recent fiind adăugate Cehia, Slovacia, Germania și acum, România.

“Lansarea programului de verificare independentă a informației AFP survine la două luni din momentul în care am inițiat verificarea digitală în limba germană. Aceasta subliniază angajamentul agenției de a contracara dezinformarea în mediul online și validează încă odată expertiza noastră în domeniu. Odată cu lansarea programului în România, programul va cuprinde 18 limbi la nivel global, dintre care 15 țări europene“, a spus Christine Buhagiar, Director Regional pentru Europa.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii