FacebookTwitterLinkedIn

Irlanda amendează Facebook cu 265 de milioane de euro, după expunerea online a unor date ale utilizatorilor.

Autoritatea de reglementare în domeniul confidenţialităţii datelor din Irlanda a impus luni o amendă de 265 de milioane de euro gigantului reţelelor de socializare Facebook, ducând totalul cu care a amendat grupul-mamă Meta la aproape un miliard de euro, notează CNBC, citat de news.ro.

Sancţiunea a rezultat în urma unei investigaţii, începută în luna aprilie 2021, legată de expunerea online a unor date ale utilizatorilor. Facebook a primit, de asemenea, ordin să ia o serie de măsuri corective.

Amenda de luni este a patra pe care Comisariatul pentru confidenţialitatea datelor (DPC) din Irlanda a aplicat-o uneia dintre companiile Meta.

Instituţia este principalul organism de reglementare a confidenţialităţii al Meta în Uniunea Europeană şi are încă 13 anchete în legătură cu grupul de social media.

Autoritatea de reglementare irlandeză a afirmat într-un comunicat că alte autorităţi de reglementare relevante din UE au fost de acord cu decizia emisă luni, după ce le-a împărtăşit luna trecută un proiect de hotărâre în cadrul sistemului „ghişeu unic” al blocului pentru reglementarea companiilor multinaţionale.