FacebookTwitterLinkedIn

Exxon Mobil a raportat vineri cel mai mare profit trimestrial din ultimul an, depășind estimările analiștilor. Profitul a fost stimulat de prețurile mai mari ale petrolului și de câștigurile record înregistrate din activitatea sa de produse chimice, transmite Reuters.

De asemenea, Chevron Corp a raportat cel mai mare profit din ultimele șase trimestre și s-a alăturat freneziei din industria petrolieră pentru a recompensarea investitorii.

„Încercăm să recâștigăm investitorii … cererea pentru produsele noastre s-a recuperat complet, iar cererea pentru acțiunile noastre este în curs de recuperare”, a declarat directorul financiar al companiei, Pierre Breber, pentru sursa citată.

Petrolul și gazul se tranzacționează aproape de maximele din ultimii ani, deoarece consumul de combustibil a provocat pierderile de pandemie, iar gazul natural a crescut pe cererea vremii. De asemenea, decizia OPEC de a transfera țintele de producție pentru anul viitor a menținut prețul petrolului la peste 70 de dolari pe baril.

„Impulsul pozitiv a continuat în al doilea trimestru în toate afacerile, pe măsură ce redresarea economică globală a crescut cererea pentru produsele noastre”, a spus directorul executiv al Exxon, Darren Woods.

Compania a declarat că se așteaptă ca cheltuielile sale de capital pentru 2021 să fie la nivelul inferior al intervalului anterior de 16 – 19 miliarde dolari.