Cautare
, Forbes Staff

Fuziuni și achiziții |
|

EximBank achiziționează Banca Românească. Tranzacția propulsează EximBank în top 10 instituții financiar-bancare din România

EximBank si National Bank of Greece au semnat acordul de achiziție a 99,28% din Banca Românească, iar în urma tranzacției EximBank va activa în premieră pe segmental de retail banking din România.
exim bank

În urma finalizării tranzacției, cota de piață a EximBank va crește la aproximativ 3%, aspect ce va situa banca în top 10 instituții financiar-bancare din România.

”Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar majoritar al EximBank, a crezut de la bun început în potențialul extraordinar al acestui demers care, iată, vine să încununeze preocuparea permanentă a autorităților române de întărire a prezenței, a rolului și a impactului sistemic al băncilor cu capital de stat pe piața bancară locală. Avem încredere că noua entitate va acționa ca un factor important de susținere a creșterii economice a țării prin suportul financiar pe care îl va acorda tuturor segmentelor de piață, fie că  vorbim despre persoane fizice, sau companii”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

”Sunt încântat să anunțăm această tranzacție care creează o bancă româneasca de referință ce va pune în valoare atât experiența Băncii Românești pe segmentul de retail banking, cât și abilitatea demonstrată în timp de EximBank de a susține mediul de afaceri local. De la înființare, în urmă cu 27 de ani, EximBank s-a reinventat și s-a modenizat permanent pentru a ține pasul cu evoluția sistemului bancar și cu cerințele din ce în ce mai sofisticate ale clienților, iar acest moment reprezintă fără discuție un reper major în istoria băncii”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Finalizarea tranzacției așteaptă îndeplinirea tuturor cerințelor de reglementare aplicabile.

J.P. Morgan Securities plc a acționat în calitate de consultant financiar unic în cadrul tranzacției. EximBank a mai fost asistată de către Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, în timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan internațional, iar Bulboacă&Asociații SCA a asigurat asistența juridică pe plan local.

Citește și #ForbesMoney: Weekly Briefing

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii