FacebookTwitterLinkedIn

Ferma, situată la cinci kilometri de Portul Zimnicea, este deja complet echipată și pregătită de înființarea culturilor de toamnă  de grâu și rapiță, susține Vlad Popescu, CEO Norofert Grup.

„Am vrut încă de la început să avem o fermă de producție ecologică iar ocazia s-a ivit anul acesta. Considerăm că prin integrarea în Norofert a fermei din Zimnicea putem crește marja netă a companiei și totodată avem ocazia de a folosi această fermă ca un spațiu de testare și inovație pentru produsele noastre”, a punctat pentru Forbes România, Vlad Popescu.

Valoarea tranzacției a fost estimată la 1,96 milioane de euro. Ferma de la Zimnicea are 1.000 ha și un parc de utilaje modern cu care se poate lucra suprafețe de până la 1.600 – 1.700 ha.

„Ca direcție de investiție pentru 2022 în noua fermă, dezvoltarea sistemului de irigații este pe lista noastră de priorități”, afirmă Vlad Popescu, care a recunoscut că spațiile de depozitare pentru cereale vor reprezenta a doua investiție importantă pentru anul viitor, în contextul în care se așteaptă o creștere a cantităților de cereale.

În ceea ce privește planurile pe care le are compania pentru trimestrul 4 din 2021, Vlad Popescu a amintit punerea în funcțiune și demararea producției de îngrășăminte de sol.

„Vom lansa o gamă de produse special formulate pentru agricultura ecologică și considerăm această linie de business un vector important de creștere pentru 2022”, completează CEO-ul companiei listată la Bursa de Valori Bucureşti în primăvara lui 2020.

Norofert Grup este primul producător român de îngrășăminte organice și în prezent deține cea mai mare unitate de producție de profil din România. În 2020, Norofert a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 25 milioane de lei, în creștere cu aproape 70% față de cea înregistrată în 2019.  Profitul net a depășit, anul trecut, 5 milioane de lei.