FacebookTwitterLinkedIn

Pavăl Holding, controlat de frații Pavăl, deține în prezent pachete de acțiuni la cinci companii de producție și comerț din industria construcțiilor. Pe lângă controlul asupra celui mai mare retailer de bricolaj din țară, Dedeman, cu afaceri de 2,2 miliarde de euro anul trecut, portofoliul Pavăl Holding acoperă o plajă diversificată în domeniul construcțiilor și este cel mai mare proprietar local de spații de birouri.

Afacerile în care s-a implicat Pavăl Holding s-au comportat bine anul trecut, cu câteva excepții, potrivit unei analize Forbes pe baza datelor oferite de platforma Termene. Astfel, în Alro SA din Slatina, grup integrat pe verticală care produce aluminiu și acoperă tot procesul tehnologic, până la obținerea produselor procesate (tablă, benzi, plăci și profile), Pavăl Holding deținea la finele lui 2022, 23,2% din totalul acțiunilor. Compania Alro a obținut anul trecut afaceri de 3,2 miliarde de lei, o ușoară scădere de 3%, dar un profit în creștere de 839%, ajungând la 330 de milioane de lei. Listată la Bursa de Valori București, Alro a inaugurat luna trecută o investiție de 11 milioane de dolari în instalația de reciclare ecologică.

O altă companie în care Pavăl Holding are acțiuni (72,8%) este fabrica de cărămidă Cemacon din Cluj. Aceasta a raportat o creștere de 25% a afacerilor anul trecut, ajungând la 224 milioane de lei, în timp ce profiturile au urcat la 71 de milioane (+31%), față de 2021. Restul acțiunilor sunt deținute tot de frații Pavăl, prin PIF Industrial, cu sediul în Bacău.

Tehnolux din Bacău, companie care execută lucrări de placare și comercializează produse precum pereți cortină, tâmplărie PVC și aluminiu și altele, în care Pavăl Holding are o implicare de 52% alături de alți doi oameni de afaceri locali, a raportat afaceri în scădere de 26% anul trecut, la 3,1 milioane de lei și un profit de doar 5.021 de lei. 

Grupul a lansat anul trecut și businessul Navaria, al cărei obiect de activitate este fabricarea plăcilor și dalelor din ceramică. 

În plus, Pavăl Holding deține un portofoliu impresionant de clădiri în România și de curând și în Italia. Anul trecut a marcat cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de birouri, în care cumpăra cu 377 milioane de euro birourile CA Immo din România. Cele șapte proiecte de birouri sunt Bucharest Business Park, Campus 6.1, Europe House, Opera Center 1 și 2, Orhideea Towers și River Place.

Compania își îndreaptă atenția și spre proprietăți din afara țării, prin achiziția, în această primăvară, a unui hotel pe malul lacului italian Garda. Prețurile pe noapte, pentru două persoane în luna august, la acest hotel, încep de la 310 de euro, potrivit Booking.com.