FacebookTwitterLinkedIn

Evergent Investments, companie de investiții listată sub simbolul EVER, raportează depășirea pragului de jumătate de miliard de euro al activelor administrate la 30 iunie 2023, o creștere cu 2,5% față de perioada similară din 2022. 

Compania își consolidează poziția financiară după ce a generat un rezultat net de 47,7 milioane de euro, compus din profit net de 26,2 milioane lei și câștig net de 21,5 milioane lei, se arată în raportul publicat la Bursă. În 28 iunie 2023, compania a început plata dividendelor aferente anului 2022, în valoare totală de peste 82,7 milioane lei.

„Depășirea din nou a pragului de jumătate de miliard de euro al activelor administrate și consolidarea poziției financiare reflectă soliditatea companiei în contextul volatilității accentuate, al climatului macro-financiar european și global, și al tensiunilor geo-politice regionale. Am acționat rapid și am concentrat capitalul în sectoare cu potențial de dezvoltare, investițiile ajungând la 186,44 milioane lei,” a declarat Claudiu Doroș, director general al Evergent Investments.

Din valoarea totală a activelor administrate, 75% reprezinta portofoliul de acțiuni cotate, iar 10,8% este portofoliul de acțiuni necotate. În linie cu strategia investițională, compania a recalibrat portofoliul de active și a continuat să acorde o atenție deosebită companiilor din sectoarele energetic, cu 22% din valoarea totală a activelor, și financiar-bancar, cu 41,3%. 

Din portofoliul Private equity al companiei fac parte fermele de afini, deținute prin Agrointens, care au în prezent o suprafață cultivată de 105 de hectare; Atria Urban Resort, proiect dezvoltat prin intermediul companiei Străulești Lac Alfa, care are ca obiectiv construirea a 1.378 apartamente și Mware Solutions, companie din sectorul IT.