FacebookTwitterLinkedIn

euShipments din Bulgaria a achiziționat, în ultimele zile ale anului 2022, pachetul majoritar de acțiuni al fimei de logistică Pick & Pack din Croația. Aceasta este prima achiziție a companiei bulgare în afara țării.

”Piața croată este un pas natural următor în strategia de dezvoltare a euShipments, datorită creșterii rapide și ampasării strategice în apropierea Sloveniei, Ungariei, Italia, Austria”, a anunțat euShipments.

Dezvoltarea accelerată a euShipments a creat necesitatea extinderii bazei operaționale a companiei, după ce, în 2022, compania și-a dublat capacitatea, prin deschiderea unui depozit în Budapesta, Ungaria.

În prezent, rețeaua euShipments acoperă peste 27 de țări europene, în care operează 12 centre de livrare.

Această achiziție marchează un pas important al strategiei de expansiune a euShipments în parteneriat cu fondul de capital de creștere BlackPeak Capital.

La începutul anului 2022, euShipments a atras o investiție de până la 7,5 milioane de euro de la cel de-al doilea fond al BlackPeak, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund.

BlackPeak Capital a fost înființată în 2014 și vizează investiții de capital cu valori cuprinse între 5 și 15 milioane de euro în IMM-uri cu creștere rapidă din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia.