FacebookTwitterLinkedIn

Toate meciurile de la Wimbledon pot fi urmărite în direct și la cerere prin intermediul televiziunilor Eurosport și online Eurosport Player, inclusiv meciurile de simplu feminin susținute de Simona Halep, Sorana Cîrstea, Elena-Gabriela Ruse, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu, începând de luni, 27 iunie.

Experții Eurosport, Mats Wilander și Barbara Schett, vor comenta, de la fața locului, competiția care se va încheia pe 10 iulie.

România este una dintre cele 11 țări din Europa în care Eurosport transmite turneul de la Wimbledon, iar șapte românce și-au confirmat deja locul pe tabloul de simplu feminin.

Campioană în 2019, Simona Halep este cap de serie numărul 16, iar alături de ea vor intra în competiție Sorana Cîrstea (cap de serie 21), Elena-Gabriela Ruse, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu.

Numărul 1 mondial și câștigătoarea Roland-Garros, Iga Swiatek, este principala favorită pentru cucerirea trofeului, poloneza având la activ un șir de victorii impresionant de 35 de meciuri în acest sezon. Wimbledon marchează totodată revenirea Serenei Williams în circuit. Americanca și-a anunțat prezența la primul ei turneu de vara trecută încoace.

În turneul masculin, Novak Djokovic va încerca să-și apare titlul câștigat anul trecut în fața lui Matteo Berrettini, un alt candidat puternic și la această ediție.

Rafael Nadal vine la Wimbledon într-o stare de sănătate incertă, însă încurajat de titlul cucerit la Roland-Garros, iar Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Hubert Hurkacz, Felix Auger-Aliassime sau Nick Kyrgios sunt la rândul lor printre jucătorii de urmărit.

Mats Wilander, de șapte ori câștigător de Grand Slam, și fostul număr șapte mondial Barbara Schett vor fi la fața locului pe parcursul turneului.

Meciurile jucătoarelor din România, transmise exclusiv la Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player.