Tribunalul Brașov a primit, în ultimele trei luni, două cereri oficiale de deschidere a procedurii generale de insolvență împotriva Europharm Holding SA, companie din industria farmaceutică din România, potrivit Cabinetului de Avocatură Mihai Kehaiyan.
Prima cerere a fost depusă de către Sanience în 27 august anul curent, iar în 8 octombrie Business Outsourcing Solutions, unul dintre principalii parteneri contractuali ai Europharm Holding, a depus o altă cerere de deschidere a procedurii de insolvență.
Compania are datorii restante care depășesc suma de 379.000 lei, aferente serviciilor furnizate în cadrul unui contract semnat în 2019, mai arată Cabinetul de Avocatură Mihai Kehaiyan.
Potrivit documentelor depuse la tribunal, Europharm Holding SA s-ar afla în imposibilitatea de a-și achita datoriile, inclusiv sumele restante pentru salariile și serviciile furnizate de Business Outsourcing Solutions pe parcursul ultimelor șase luni. Cu toate că au fost făcute plăți parțiale, datoriile neachitate s-au acumulat în perioada mai – septembrie 2024, ceea ce a dus la inițierea procedurii legale de insolvență.
“Faptul că, într-o perioadă de șase luni, compania a reușit să achite doar o factură ne determină să credem că aceasta se află în incapacitate de plată și nu dispune de fonduri suficiente pentru a-și achita obligațiile”, a declarat Business Outsourcing Solutions prin reprezentanții săi convenționali, Cabinetul de Avocatură Mihai Kehaiyan.
Procedura de insolvență ar putea include o analiză detaliată a activelor și pasivelor companiei, pentru a se identifica motivele reale ale dificultăților financiare și pentru a preveni eventualele abuzuri financiare.
Ultima raportare la Ministerul de Finanțe, de la finalul anului 2022, arată că distribuitorul de medicamente Europharm Holding SA obținea pentru anul respectiv afaceri de 896 milioane de lei, în creștere cu 15% față de 2021, și profituri de 3,8 milioane de lei, tot în creștere de 15%.
Pentru anul 2023 nu au fost publicate rezultatele financiare ale companiei.
Acționarul principal, Andariavo Limited, este o firmă înregistrată în Cipru, însă apare ca asociat și Pavel Bogdan Nicolae, care este acționar majoritar în mai multe firme din același domeniu de retail farmaceutic precum Farmacia Revitalia, Coca Farm, Alpha Med, Farmaciile Magna sau Star Farm, potrivit platformei Termene.
Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.