Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Eugen Stănculescu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Eugen Stănculescu Avere: 21-23 de milioane de euro Varsta: 43 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Distribuție auto, imobiliare Pasiuni: masini

Scăderea consumului a fost resimţită cel mai puternic de sectoarele auto şi imobiliar, domenii în care creşterile au fost, constant, în ultimii ani, de două cifre. În 2009 şi 2010, descreşterile din aceste două sectoare au fost dramatice, vânzările de automobile reducându-se chiar cu până la 60%. Eugen Stănculescu, proprietarul societăţii Auto Cobălcescu, a mizat încă de la începutul anilor ’90 pe sectorul auto.

Până în 2008, opţiunea sa a fost câştigătoare, însă din 2009 pierderile înregistrate au urcat semnificativ. Mai ales că, în urmă cu doi ani, Stănculescu a inaugurat în zona Vitan din Bucureşti, în urma unei investiţii de 22 de milioane de euro, un complex auto integrat care cuprinde trei showroomuri şi un service auto. Auto Cobălcescu este dealer al mărcilor Dacia, Renault şi Nissan. Amortizarea acestei investiţii va avea loc într-o perioadă mult mai lungă decât anticipase, din cauza ieşirii mai lente din criză. Iar ceea ce afectează cel mai mult segmentul vânzărilor auto îl reprezintă scăderea drastică a creditării.

Din luna octombrie 2010, Auto Cobălcescu şi-a adăugat în portofoliu primul brand premium, Saab. Condiţiile de piaţă impun ca autoturismele Saab să fie comercializate alături de altele care pot face volume mari. De altfel, nici situaţia companiei sudeze, constructorul Saab, nu este clară, compania zbătându-se în prezent să evite falimentul (după ce General Motors s-a retras din parteneriat). În România, volumul vânzărilor autoturismelor Saab a scăzut din 2009 la sub 50 de unităţi pe an. Cobălcescu a preluat distribuţia mărcii suedeze după ce dealerul din România, Augusta Motors, a intrat în insolvenţă, în cursul anului 2009. Nici celelalte două companii pe care le controlează, compania de taxi Auto Cobălcescu şi Com Auto SA, societate listată la Bursa de Valori Bucureşti nu o duc mult mai bine.

Vezi care era averea lui Eugen Stănculescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii